
Vaníliás karika liszt-és laktózérzékenyeknek
2015.03.01.
0 perces olvasási idő
Névnapja van az egyik liszt- vagy laktózérzékeny barátodnak, családtagodnak? Nem tudod mit süss az ünnepeltnek és a vendégseregnek? Segítünk! Próbáld ki az alábbi recept alapján készült vaníliás karikát!
Hozzávalók:
- 20 dkg süteménypor
- 10 dkg liga margarin
- 10-15 dkg porcukor
- 10 dkg főtt burgonya
- 3 dkg élesztő
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 dl langyos víz
- só
- (4 dkg vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja)
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A coelipan port a szódabikarbónával, majd a zsiradékkal, s a főtt, áttört burgonyával, a felfutatott élesztővel és a diétában megengedett ízesítőkkel alaposan összedolgozzuk. Habzsákba töltjük, a zsiradékkal kikent sütőlapra tetszés szerinti formákat készítünk. 10 percig pihentetjük, mérsékelt tűznél világos rózsaszínűre sütjük. Melegen (vaníliás) porcukorba forgatjuk.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!