Télen egyre kevesebb a vitaminforrás. Miből pótolod a hideg napokon az immunrendszered számára elengedhetetlen anyagokat? Ajánljuk figyelmedbe a káposztasalátát! Fogyasszák bátran keringési problémákkal küzdők, a liszt- és laktózérzékenyek is.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg fehér káposzta
- 2 teáskanál cukor
- őrölt kömény
- almaecet
- olívaolaj
- só
Elkészítés:
Egy kis fej vöröshagymát vágjunk vékony szeletekre. 4 dl vízhez adjunk 3 evőkanál almaecetet, 2 teáskanál cukrot és 1 kávéskanál sót. A salátalevet öntsük a hagymára, majd 30 dkg fehér káposztát gyaluljunk vagy reszeljünk le, és keverjük hozzá. (Ha túl nagy a káposzta, akkor egészben vagy kettévágva gyaluljuk le róla a szükséges mennyiséget, mert leválasztva szétesik.)
Végül rakjuk egy fémfedéllel zárható 8 deciliteres befőttes üvegbe, és néhány napig hűtőszekrényben érleljük. Fogyasztás előtt adagoljuk kis lapos tányérokra, csurgassunk rá néhány csepp olívaolajat, majd öntsük rá arányosan elosztva a salátalevet, és őrölt köménnyel megszórva tálaljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!