recept
#Receptek

Borkrémes mazsolás sült tészta csontritkulásosoknak

2010.09.04.
1 perces olvasási idő

Bor, mazsola, tészta - ebben a receptben csupa ínycsiklandó dolog van! Elkészítése sem igényel különösebb hozzáértést, és kiváló a csontjaid erősítésére!

Hozzávalók:

  • 1 cs Gyermelyi négytojásos fodros nagykocka
  • 6 db tojás
  • 5 dl tejföl
  • 20 dkg vaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 dl édes fehérbor
  • 1 l tej
  • 2 db citrom
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola

Öntethez:

  • 2 dl édes fehérbor
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás krémpor
  • 3 db tojásfehérje

Elkészítése:

  • A tejet pici sóval feltesszük forrni. Ha forr, beletesszük a tésztát és megfőzzük benne. Gyakran kevergetjük, nehogy leégjen, amikor már kevés tej van alatta, levesszük és lefedjük.
  • A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal, majd beletesszük a tejfölt, a borban áztatott mazsolát levével, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, pici sót, és elkeverjük.
  • Hozzáadjuk a főtt tésztát és azt is lazán belekeverjük, majd a fehérjéből vert kemény habbal lazítjuk.
  • Kivajazott morzsázott tepsibe tesszük és 180 °C-os előmelegített sütőben, sütjük 30-40 percet.
  • Amikor elkészült, 5 percet pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk.
  • Mellé boros öntetet adhatunk: Feltesszük forrni a tejet. Amikor forr, beletesszük a cukrot és a borral kikevert krémbort.
  • Felfőzzük egyszer és levesszük. Míg forró belekeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habot, és forrón tesszük a tészta mellé.

    Nehézség: közepes

Jó étvágyat kívánunk!