2010.09.04.
1 perces olvasási idő
Bor, mazsola, tészta - ebben a receptben csupa ínycsiklandó dolog van! Elkészítése sem igényel különösebb hozzáértést, és kiváló a csontjaid erősítésére!
Hozzávalók:
- 1 cs Gyermelyi négytojásos fodros nagykocka
- 6 db tojás
- 5 dl tejföl
- 20 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl édes fehérbor
- 1 l tej
- 2 db citrom
- 20 dkg cukor
- só
- 10 dkg mazsola
Öntethez:
- 2 dl édes fehérbor
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás krémpor
- 3 db tojásfehérje
Elkészítése:
- A tejet pici sóval feltesszük forrni. Ha forr, beletesszük a tésztát és megfőzzük benne. Gyakran kevergetjük, nehogy leégjen, amikor már kevés tej van alatta, levesszük és lefedjük.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vajjal, majd beletesszük a tejfölt, a borban áztatott mazsolát levével, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, pici sót, és elkeverjük.
- Hozzáadjuk a főtt tésztát és azt is lazán belekeverjük, majd a fehérjéből vert kemény habbal lazítjuk.
- Kivajazott morzsázott tepsibe tesszük és 180 °C-os előmelegített sütőben, sütjük 30-40 percet.
- Amikor elkészült, 5 percet pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk.
- Mellé boros öntetet adhatunk: Feltesszük forrni a tejet. Amikor forr, beletesszük a cukrot és a borral kikevert krémbort.
-
Felfőzzük egyszer és levesszük. Míg forró belekeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habot, és forrón tesszük a tészta mellé.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat kívánunk!