Hírek

#sportital
2010.10.31.

Sportitalok - Valóban egészségesek?

Ez egy népszerű tévhit, hiszen egyszerű azt hinni, hogy ha a sportitalokat a sporttal, tehát egy fizikai aktivitással kapcsolunk össze szorosan, akkor muszáj egészségesnek lenniük – mondják a Texasi Egyetem kutatói.

#14 éves
2010.10.30.

14 éves lány kérdése

"14 éves lány vagyok, és együtt járok egy másik lánnyal, Nikivel. Mindennél és mindenkinél jobban szeretem, de most megkörnyékezett egy fiú, Tibi... Ugyan elutasítottam a közeledését, de nem tudom elfelejteni, azt hiszem, beleszerettem. Mit tegyek? Nem akarom egyikőjüket sem elveszíteni." Liza

#drog
2010.10.29.

Élvezeti szerek és nemi élet

Az élvezeti szerek káros hatásairól sok helyen olvashatsz, de lehet, hogy azt még nem hallottad, hogy ezek komoly hatást gyakorolhatnak a libidóra, az orgazmuskészségre, a sperma minőségére, illetve lányoknál a későbbi terhességre, a magzat fejlődésére.

#izomláz
2010.10.28.

Izomláz - szükséges rossz?

Ahogy egyre több időt töltünk a szabadban sportolással, túrázással, felmerül a kérdés: vajon nem ártunk-e szervezetünknek az izomlázat okozó erőteljes fizikai terheléssel.

#szerelem
2010.10.27.

Szerelmes vagyok Adam Lambertbe

"13 éves lány vagyok, és szeretném tudni hogy lehetséges-e a szerelem úgy, hogy valakit alig ismerünk? Kedvenc énekesem Adam Lambert, és annyira rajongok érte, hogy minden nap hallgatom legalább 20-szor a zenéit, a szobám fala csak Adam Lambert poszterekből áll, és amikor koncerteken meglátom, elájulok."

#fogamzásgátlás
2010.10.26.

Milyen az ideális fogamzásgátló módszer?

A fogamzásgátlót szedő nők fele havonta legalább egyszer elfelejti bevenni tablettáját, és közülük minden második nincs tisztában ennek kockázataival – derült ki egy nagyszabású, mintegy hétezer fővel készített internetes felmérésből.

#homoki bolha
2010.10.26.

Homoki bolha - Így pusztítja el az emberi testet

Homoki bolha (fekélybolha) által terjesztett járványos betegség, név szerint tungiasis tartja rettegésben Uganda lakosságát. Az elmúlt két hónapban legalább 20 halálos áldozatot, és több mint 20 ezer megbetegedést dokumentáltak.

#kontaktlencse
2010.10.26.

Kontaktlencsék és a tinik

Milyen nyomások nehezednek egy tinire… Jó jegyeket hozni, ügyesen sportolni, játszani valamilyen hangszeren, elvégezni a házimunkát, lógni a haverokkal, és persze mindig jól kinézni.

#szőrtelenítés
2010.10.24.

Hogyan szőrtelenítenek a sztárok?

Hogy lehet, hogy azoknak a srácoknak, akiket a TV-ben, vagy a magazinokban látok, tökéletesen szőrtelen testük van? A legtöbben nem sima háttal, lábbal vagy fenékkel születtünk. Ők mit használnak?

#piercing
2010.10.24.

Piercing, tetkó - a legnagyobb kamaszhóbortok

Manapság a tinik körében is egyre népszerűbbé válik a piercing és a tetoválás is. Sokan egy hirtelen ötlet hatására kilövetik az orrukat vagy tetováltatnak valamit a karjukra, aztán néhány hónap múlva jön a fájdalmas felismerés, hogy ez már örökre nyomot hagyhat...