2010.09.05.
1 perces olvasási idő
Ki ne szeretné az olvadt sajttól aranyló, frissen gőzölgő lasagnát? Mai receptünk alapján ennek egy új, magyarosabb változatát készítheted el, és még vega barátaidat is megvendégelheted vele! Fogyaszthatják hízókúrások és csontritkulásosok is.
Hozzávalók:
- 25 dkg lasagne lap
- 25 dkg juhtúró
- 1 csokor friss bazsalikom vagy 2 kk szárított
- 2 szál kakukkfű vagy 1 kk szárított
- 1 kk szárított oregano
- 25 dkg mozzarella sajt
- 10 dkg tisztított napraforgómag
- 2 ek olaj
- 3 ek reszelt parmezán sajt
- 2 tojás
- 5 dl sűrített paradicsom
Elkészítése:
- A kész lasagne lapokat a csomagolásán jelzettek szerint megfőzzük, a juhtúrót áttörjük.
- Ha friss zöldfűszereket használunk, megmossuk, és apróra vágjuk őket.
- A mozarella sajtot vékonyan felkarikázzuk.
- A napraforgómagból 2 evőkanállal félreteszünk, a többit apróra vágjuk vagy durvára darájuk.
- Egy kisebb tepsit, vagy mély tűzálló tálat olajjal kikenünk.
- A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott napraforgómaggal, a parmezánnal, a tojással, a bazsalikommal, az oreganóval, a kakukkfűvel, és egy kevés sóval, borssal ízesítjük.
- A sütőt közepesre (180 fok) előmelegítjük.
- A forma alját megkenjük sűrített paradicsommal. Lasagne lapokat fektetünk rá, majd egy réteg juhsajtos massza, paradicsomszósz, mozarella sajt következik, majd újra tészta, juhtúró, paradicsom, sajt felváltva, amíg minden elfogy. A tetejére mozzarella kerüljön.
- Megszórjuk a félretett egészben hagyott napraforgóval, és a sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul.Tálalás előtt néhány percig állni hagyjuk.
- Fűszeres öntettel elkészített vegyes saláta illik hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!
Nehézség: közepes