Hírek

#orvosi műhiba
2010.09.21.

A leghihetetlenebb orvosi hibák

Elcserélt spermák a megtermékenyítésnél, transzplantáció hibásan megállapított vércsoport után, eltávolított egészséges here...

#fiú
2010.09.20.

A fiúk is lehetnek szüzek

Manapság hatalmas nyomás nehezedik a fiúkra. Az ok pedig igen egyszerű. Ha ma egy fiú azt mondja, hogy még szűz, kiközösítik, cikinek tartják, ha valaki még nem volt nővel. Ne feledd, mindenki szűzen kezdi, s hogy kész vagy-e az első alkalomra, azt érezni fogod!

#zsibbadás
2010.09.20.

Ha nagy tömeg van a buszon, zsibbadni kezdek

"Busszal járok iskolába, és amikor nagy a tömeg, és nincs benne levegő, elkezd a kezem az ujjaimnál zsibbadni. Amíg ki nem szállok a buszból, ez van... Miért? Azt mondta egy haverom, hogy ez az infarktus kezdete..."

#szépségápolás
2010.09.20.

Allergiát okozó szépségápolási szerek

Érzékeny bőr? Lehet, hogy bőrproblémád visszavezethető egyre a most következő kilenc leginkább bőrproblémákat előidéző összetevő közül. A mostani cikkünk a WebMD és a Marie Claire újság segítségével jött létre.

#csókolózás
2010.09.19.

Mit tegyek, ha nem élvezem a csókolózást?

"Rájöttem, hogy egyszerűen nem szeretek csókolózni. Szeretek közel lenni a másikhoz, és szeretem a gyors puszikat az arcomon, ajkamon, és nyakamon, de nem élvezem a mélyebb csókokat. Megteszem, de mindig úgy érzem, mintha a másikért tenném, és nem saját magamért. Az ölelés, vagy az, hogy a másik karjaiban lehetek, egyszerűen csak sokkal nagyobb szexuális jelentőséggel bír számomra. Valami baj van velem? Abnormális vagyok? Mit mondhatok a barátomnak, és mit javasoljak helyette?"

#alkohol
2010.09.19.

Alkohol elsősegélyt tanítanának a kamaszoknak az iskolákban

Egyelőre csak Nagy –Britanniában,ahol egy felmérés szerint a 14-16 évesek mintegy harmada minden hétvégén fogyaszt alkoholt. Éppen ezért fontos, hogy a tinik megtanulják, hogyan részesítsék elsősegélyben veszélyesen részeg barátaikat – állítja a Brit vöröskereszt.

#sport
2010.09.18.

Mozgás: avagy milyen sportot válasszak?

Biztos sokakban merült már föl ez a kérdés. Főleg a nyári szünet beköszöntével, mérhetetlenül sok szabadidőd van, amelyet szeretnél hasznosan eltölteni.

#vérszegénység
2010.09.17.

A vérszegénység tünetei és rizikófaktorai

A vérszegénység (anémia) a szervezet normál működésű összes vörösvértestszámának és az ehhez kapcsolódó paraméterek, például a hemoglobinszint-csökkenését jelenti.

#vese
2010.09.17.

A vese fejlődési rendellenességei

A vese fejlődési rendellenességei között találunk olyat, ami az élettel összeegyeztethetetlen, ilyen például a vese agenesia, ha ki sem fejlődik a vese. Ha a vese kisebb, mint a normál esetben, akkor a vese hypoplasiájáról beszélünk.

#sarokfájdalom
2010.09.17.

Miért fáj a sarkam?

A sarokfájdalom meglehetősen gyakori probléma, amely sokszor kellemetlen, de csak az esetek egy részében áll mögötte komoly betegség. A sarkak fájdalma általában magától elmúlik, de vannak esetek, amelyeket mindenképpen érdemes orvossal ellenőriztetni. Az okokról és a kezelés lehetőségeiről dr. Bányai Tamás, az Oxygen Medical ortopéd szakorvosa, sportorvos beszélt.

#suli
2010.09.16.

Ismét a suliban – A nagy menza-kalauz

Melyik is a kedvenc napszakod? Az ebédszünet, mi más? Ám a szemedbe néző pizzák, hamburgerek és hot-dogok akkor, amikor éhes vagy nem feltétlenül segítenek abban, hogy a legegészségesebb választást hozd meg.

#önvédelem
2010.09.16.

Önvédelem - Néha muszáj szembenézni a támadóval

Ismerős már a filmekből: Az éjszaka kellős közepén egy magányos lány sétál a garázssoron, miután leparkolt, egy furgon mögül kiugrik egy ördögi kinézetű csávó. A lány szemen döfi támadóját a kulcsaival, vagy érzékeny ponton rúgja meg. Legyen a megoldás bármelyik, a lány elegendő időt nyert, hogy elfusson, majd az autójával elhajtson a helyszínről.

#kollégium
2010.09.15.

Mit ne vigyünk kollégiumba, albérletbe?

Ha nyakunkon a pakolási láz kollégiumba vagy albérletbe költözés előtt, hirtelen az tűnhet a legjobb megoldásnak, hogy bedobálunk mindent a kocsiba, ami kezünk ügyébe esik. Íme egy lista arról, hogy mit nem kell elvinni most még a szálláshelyre.