2010.07.17.
0 perces olvasási idő
Egy viszonylag könnyen elkészíthető egytálétel lisztérzékenyek számára.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirke- vagy pulykamell
- 1 teáskanál gluténmentes mustár
- 20 dkg reszelt sajt
- rizsliszt
- 2 tojás
- só
Elkészítése:
A csirke- vagy pulykamellet kifilézzük, vékony szeletekre vágjuk és besózzuk. Rizslisztbe forgatjuk, majd a következő sajtos bundába mártjuk: 2 tojást villával felverünk, sót, mustárt, reszelt sajtot, rizslisztet keverünk bele, és annyi vízzel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ebbe mártjuk a hússzeleteket, és teflon serpenyőben, bő olajban kisütjük. Amíg az egyik oldala meg nem sül, ne emelgessük, mert lehet, hogy az elején kicsit tapad az edényhez. Ha megsül, szépen meg lehet fordítani.
Ezzel a módszerrel nagyon finom, puha, omlós lesz a csirkemell, nem szárad ki.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat kívánunk!