Hírek

#könnyű recept
2010.07.11.

Ba-Ba juice

Nagyon baba kis recept, melyet a tojásra allergiások és lisztérzékenyek bátran megkóstolhatnak, mert rájuk is gondoltunk, mikor összeállítottuk a receptet.

#nevetés
2010.07.11.

Nevetés mindhalálig?

Mindenkivel előfordult már, hogy egy hirtelen jött – és szinte ok nélküli – nevetőgörcs következtében egy ideig nem kapott levegőt, vagy az abbahagyhatatlan kacagási roham odáig fajult, hogy a hasa is belefájdult. De okozhat-e halált az ártalmatlanul indult, felhőtlen nevetés?

#csirkecomb
2010.07.10.

Csirkecomb római tálban

Ízletes és ínycsiklandozó ételkülönlegesség mindenkinek aki szeret újdonságokat kipróbálni. Gyorsan és egyszerűen. Epebetegségben és gyomorfekélyben szenvedő betegnek is ajánljuk, fogyaszthatják bátran!

#seb
2010.07.09.

Seb a szájban - Mitől lehet?

"Mitől lehet seb a szájpadlásomon? Mik lehetnek azok a kis fehér vonalak, a nyelvem hegyén, kb. 1cm távolságban? Van belőlük 4-5 db. Én még ilyet sosem láttam, ami a nyelvemen van, nem fáj." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#hpv
2010.07.09.

A HPV-fertőzés megelőzése

A humán papillomavírus-fertőzés a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség, leginkább a 25 év alatti, szexuálisan aktívak körében fordul elő.

#focizás
2010.07.08.

Veszélyes a focizás?

Azt már tudjuk, hogy a bokszolók közül sokan szenvednek demenciában (elbutulásban), a fejet ért ismételt ütések miatt. Felmerül a kérdés, hogy a focizás során oly gyakran használt fejelés okoz-e hasonló tüneteket?

#energiaital
2010.07.08.

Energiaital szomjoltásra? Rossz ötlet!

Gyerekek és koffeinre érzékenyek számára kifejezetten ellenjavalltak az ilyen készítmények – hívja fel a figyelmet a németországi Országos Kockázatelemző Intézet aktuális közleményében. Hogy az energiaitalok nem minden kockázat nélkül fogyaszthatók, az is jelzi, hogy számos országban az italok kereskedelmi forgalomból való kivonását tervezik. Az elképzelések szerint ezután már csak a gyógyszertárakban lesz megengedett árusítása.

#diéta
2010.07.07.

Csökkentett zsírtartalmú ételek diétában - Ne higgyünk a reklámoknak!

"Egészséges, nem hizlal, mert alacsony zsírtartalmú" - halljuk, látjuk, olvassuk a hirdetésekben. Ha egy kicsit utánanézünk, milyen más tápanyagok találhatók meg a termékben, könnyen rájöhetünk, hogy a figyelmünkbe ajánlott élelmiszer ettől még korántsem biztos, hogy megfelel egy szigorú, diétás étrend követelményeinek.

#szeretet
2010.07.07.

Szeretet, gyűlölet, csalódás

Tényleg olyan ellentétes érzések, mint amilyennek elsőre érezzük? Persze, hiszen két olyan ember, aki gyűlöli egymást, sosem fogja szeretni a másikat. Mert a gyűlöletnek oka van.

#napozás
2010.07.07.

Napfényvédő krémek - Amit feltétlenül tudni kell róluk

Minden nap mást olvasol a neten? Összezavarodtál a rengeteg napfényvédő krémtől? Hát épp itt az ideje, hogy bőrgyógyászok közreműködésével elmondjuk, mi is az igazság. Mik azok a hibák, amelyeket minden évben elkövetünk, mert fogalmunk sincs arról, hogy az árthat is egészségünknek?

#dohányzás
2010.07.06.

Tiltólistán a mentolos cigaretta?

Csak az USA-ban az eladott cigarettamennyiség több mint negyedét a mentolos cigaretta teszi ki. Kutatások szerint a mentolos aromával „dúsított” cigaretta hagyományos társainál sokkal csábítóbb a fiatalok számára, ráadásul gyorsabb hozzászokást okoz, és sajnos nehezebb is leszokni a szívásáról.

#poronty
2010.07.05.

Keress zsebpénzt porontyfelügyelettel!

Pénz! Egyet jelent a szabadsággal, érettséggel, felelősséggel! A legtöbb tini számára a nyári szünet a legjobb időszak a pénzkeresésre, hiszen nyakadba szakadt a szünidő, a barátokkal kevesebbet tudsz találkozni, mert mindenki máshol nyaral, de azért jól jön egy kis pénz mozira, fagyira, fesztiválra. A gyermekfelügyelet az egyik legnépszerűbb nyári munka, itt megtudhatod, milyen követelményeknek kell megfelelned.