Hírek

#félelem
2010.06.11.

Úgy érzem, figyelnek

"Sokszor érzem úgy hogy valaki figyel, és sokszor látok olyanokat éjszaka, hogy valaki néz az ajtóból, vagy simogatja az arcomat és szólongat." A KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#úszás
2010.06.11.

Ússz biztonságban!

Amikor az időjárás melegebbre fordul, mindenki szeretne a víz körül lenni. Az uszodában vagy a strandon fetrengeni, ugyanis a víz az egyetlen nyáron, amely felveheti a harcot a nagy meleggel! Sajnos, általában az emberek többsége csak jól érzi magát, és azon kívül, hogy vet egy pillantást a vízimentőre, nem is törődik a biztonsággal, pedig nem ártana. Az 5-24 éves fiatalok körében ugyanis a vízbe fulladás a második leggyakoribb halálok.

#eyeballing
2010.06.10.

Vodka a szembe - Veszélyes trükk

Vodka eyeballing – ez a neve a legújabb őrületnek, mely Nagy-Britanniából indult, ám mára világszerte elterjedt a fiatalok között. Azonban kevesen tudják, hogy az új hóbort vakságot okozhat.

#öngyilkosság
2010.06.09.

Már többször volt öngyilkossági kísérletem -Egy 13 éves tini panasza

"13 éves vagyok, és már nagyon sokszor megvágtam a kezemet késsel. Azt hittem, sikerült leszokni róla, mert már egy ideje nem csináltam, de aztán megint visszaestem a mélypontra. A szüleim tudják, de nem nagyon tudnak segíteni (pszichológushoz is járok )." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#randi
2010.06.08.

Mire figyeljek első randin? -Az orvos válaszol

"Nagyon tetszik egy csaj, elhívtam randizni, úgy néz ki, nyalunk egy fagyit, és elmegyünk sétálni. Mire figyeljek oda? Gondolom, az öltözködés is nagyon fontos. Szeretnék pár tanácsot kérni." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#pattanás
2010.06.08.

Pattanások, menstruációs zavarok: segít-e a fogamzásgátló tabletta?

Kedves Szerkesztőség! Az orvosom azt javasolja, hogy kezdjek el fogamzásgátló tablettát szedni a menstruációs ciklusom szabályozása érdekében, s mint mondja, ettől majd a pattanásaim is elmúlnak. Négy éve járok bőrgyógyászhoz, de az arcom még mindig pattanásos. Mit gondoltok, érdemes próbálkoznom a fogamzásgátló tablettákkal, vagy a mellékhatások többet nyomnának a latban, mint az előnyök? Leginkább a súlyom miatt aggódom.

#pénisz
2010.06.08.

A görbe pénisz

A görbe pénisz a férfiak egy – szerencsére ritka – kórképe, mely a hímvessző merevedési képességében okozhat súlyos károsodást. Hátterében leggyakrabban a pénisz háti részében megjelenő kisebb-nagyobb kötegek vagy csomók állnak.

#szex
2010.06.07.

Óvszer eltávolítása - Hogy a legelegánsabb?

„Egy fiatal srác vagyok, akinek még soha nem volt semmilyen együttléte. De most olyan kapcsolatban vagyok, ahol előbb utóbb szexelni fogunk. Lehet hülyén hangzik, de létezik olyan módja a kondom eltávolításának, ami nem öli meg a pillanat varázsát? Talán nem egy nagy dolog, de mégis szerintem egy picit kellemetlen… vagy nem?”

#árvíz
2010.06.06.

Veszélyes, ezért tilos a fürdés a megáradt vizekben

Bármennyire is hívogató a víz, ne fürödj a kiöntött folyókban, mert veszélyes lehet - hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ. A szakemberek úgy tapasztalták, a jó idő miatt sokan becsülik alá a valós veszélyt.

#Föld
2010.06.05.

Földünk jövője - mi várható?

Ez a téma sokakat foglalkoztat, annak ellenére (vagy talán éppen azért), hogy szinte semmi biztosat nem tudunk. Akármilyen fejlett is legyen a technológia, csak találgatni tudunk.

#cisztás fibrózis
2010.06.04.

A cisztás fibrózis veszélyei és kezelése

A cisztás fibrózis vagy más néven mucoviscidosis egy örökletes genetikai betegség. Hazánkban négyezer emberből 1-2 beteg, míg 4-5 százalékunk hordozza a betegséget.