Hírek

#hímvessző
2009.06.09.

Amikor sérül a hímvessző

Még belegondolni is fáj! Ritka, ám ha bekövetkezik a férfi nemi szervek sérülése (harapás, szúrás, ütés stb. következtében), kékes elszíneződése, a heves fájdalom, duzzanat sok esetben szakértői segítséget kíván megmentésük érdekben.

#szingli
2009.06.08.

Szingliként is boldogan

Manapság már egyre inkább érezzük a nyomást, hogy kapcsolatban kell lennünk. Azt hiszem a legnagyobb hiba a társadalom felfogásából adódik. A szingliség egy külön kategóriának, életstílusnak számít, amiből a legtöbben szeretnének kitörni. Több, kevesebb sikerrel…

#szél
2009.06.07.

Energiamese

Az emberiség az évezredek során folyamatosan állította szolgálatába mindennapi élete megkönnyítése céljából a különböző energiaforrásokat. Ma már nélkülözhetetlen a szél, a víz és a nap energiájának minél hatékonyabb alkalmazása, széleskörű kihasználásuk és az energiaforrások felkutatása nagy erőkkel folyik.

#extrém sport
2009.06.02.

Extrém sportok

Mi jut eszedbe, amikor az extrém sport kifejezést hallod? Bungie jumping, sziklamászás, hegyi lejtőkön való biciklis száguldás? Az extrém sportokat űzők kifejezetten keresik az átlagember számára idegtépő, végletekig fokozott izgalmi állapotot, hajszolják az adrenalinszintet turbózó helyzeteket.

#asperger
2009.06.01.

Aspergeres művészek

Az Asperger-szindrómát a mások iránti teljes érdektelenség, zárkózottság, ismétlődő mozdulatsorok, szokatlan válaszok, tárgyakhoz való megmagyarázhatatlan viselkedés, a napi rutinban bekövetkező változás merev elutasítása jellemzi. Előfordulhat bizonyos esetekben a látás, a hallás, az érintés, a szaglás és az ízlelés fokozott érzékenysége is.

#viedójáték
2009.06.01.

Tízből egy fiatal videójáték függő a felhasználók körében

Egy új kutatás eredménye szerint a videójátékot használó fiatalok közel 9 százaléka függő. Ezek a gyerekek nem csak sokat játszanak, hanem a játékhoz való viszonyuk károsan befolyásolja az iskolai teljesítményüket, a családjukkal és barátaikkal való viszonyukat, és komoly betegségekhez, viselkedési zavarokhoz vezethet.

#drog
2009.05.31.

Hogy ellen tudj állni a kísértésnek!

Egy káros szenvedély abbahagyása, különösen, ha annak régebb óta rabja vagy, nem könnyű. Erős elhatározást, kitartó erőt, rengeteg időt, és önmagad iránti türelmet kíván. Ha elsőre nem sikerül elhatározásodat véghezvinni, ne csüggedj. Végy egy nagy levegőt, és kezdd újra! Néhány hasznos tippel megpróbálunk segíteni.

#adalékanyag
2009.05.30.

Hizlal-E?!

Pontosan odafigyelsz arra, mennyi kalóriát juttatsz a szervezetedbe, a zsírmentes és alacsony szénhidráttartalmú étkezésre, mégsem fogysz? A jelenségben az adalékanyagok a ludasak, amelyekre kevésbé figyelünk oda.

#tanulási zavar
2009.05.29.

Merre tovább tanulási zavarral?

A továbbtanulással kapcsolatban a helyes döntéshez nélkülözhetetlen az önismeret, a rálátás a különböző szakmákra, foglalkozásokra, és lehetőségekre, de ugyanilyen fontos a szülők és a pedagógusok kapcsolata is. Különösen érvényes ez azokra, akik valamilyen tanulási zavarral küzdenek.

#fólia
2009.05.28.

Fóliában sült hagyma epebetegeknek

Epebetegeknek előszeretettel tudjuk ajánlani mostani receptünket, amellyel pár perc alatt, minimális hozzávalóval és erőbefektetéssel nagyszerű ételt tudunk varázsolni.

#Asperger
2009.05.18.

Aspergeres tudósok, politikusok

Az Asperger szindrómás betegek beilleszkedési gondokkal, tanulási nehézségekkel küszködnek, jellemzően nyelvi- és kommunikációs nehézségeik vannak, motoros tevékenységeik ismétlési kényszerre utaltak, érzelmi labilitás és éretlenség jellemezi őket. Einstein, Newton és számos híresség is ebben a betegségben szenvedett!

#dödölle
2009.05.16.

Dödölle liszt-és laktózérzékenyeknek

Mókás a neve, de még mókásabb a régies neve: krumpligánica. A dödölle kiváló köretet biztosít pörköltökhöz, és más szószosabb húsok mellé. Ajánljuk liszt-és laktózérzékenyeknek és hízni vágyóknak is.