párkapcsolat
#Lélek

Milyen a kapcsolatod igazából?

2011.01.04.
2 perces olvasási idő

A kapcsolatok igazán bonyolultak... ha benne vagy egyben, akkor van millió kérdésed (Boldog vagyok? Ő jó hozzám? El kell válnunk?), és ha nem akkor van millió egyéb (Mikor fogok találkozni valakivel?)

Ha társat keres a barátom, tönkre megy a barátságunk? Vagy én leszek az egyetlen ember, aki szingli marad?). De a kapcsolatok többségének a kulcsa az egészség - így mindkét fél boldog és egy hullámhosszon van. Könnyűnek hangzik, igaz? Nem. Belebújva a kapcsolatokba, ügyelünk arra, hogy egészséges legyen, és ehhez komoly dolgokat viszünk véghez. itt van néhány tippünk, hogyan ügyeljünk arra, hogy jó úton maradjunk.

Kommunikáció

Ha a kisöcséd olyat tesz, amit nem szeretsz, te nem tarthatod csukva a szád, igaz? Természetesen nem! Mond meg neki nyíltan, hogy olyat csinált, amit te nem szeretsz, és fogja be a száját. Amíg nem pártoljuk beszédünkkel partnerként, hasonló módon fog beszélni velünk a kis öcsénk is, az üzenet ugyanaz: mondjuk el a partnerünknek, hogy mit gondolunk. Nem várhatod el tőle, hogy gondolatolvasó legyen, és ők sem várják el tőled, hogy te olvasd az övéiket. Mondd el partnerednek, hogy, hogyan szeretnéd, az első játék alkalmával (még akkor is, ha nem te hordod a nadrágot), vagy, hogy az neked nem tetszik, amikor a történet közepénél fogva megszakad (még akkor is, ha hallottad 10-szer ezt a történetet) ami azt jelenti, hogy kommunikáld az akarataidat és szükségleteidet. Ezek a jó kapcsolat építés döntő részei.

Bizalom

Van egy ártatlan beszélgetésed egy lánnyal, a földrajz csoportodban, és a barátnőd látja ezt. Ezért Ő teljesen kiakad, és azzal vádol, hogy megcsaltad őt? Vagy felülkerekedik a dolgokon, köszön, bemutatkozik neki, mert tudja, hogy ez a lány csak barátod? Ha olyan valakivel vagy együtt, aki elveszti a fejét minden kis dolgon, vagy ő állandóan a megcsalással vádol téged, ez akkor van, amikor a kapcsolatok nagy többségéből hiányzik a BIZALOM. Mivel a bizalmi viszony azt jelenti, hogy a partnerünk azt csinálja, amit mond, és nem találkozunk az őrültebbnél őrültebb vádolásokkal és idegességgel, ha nem vesszük fel a telefont, amikor hívnak minket. A bizalom idővel felépül, ahogy bizonyítunk egymásnak, így nyugodtan megbízhatunk egymásban. Ez azt jelenti, hogy azt csinálod, amit mondasz, tehát légy nyílt és őszinte. Nincs egészséges kapcsolat, ha nem bízunk egymásban.

Tisztelet

Emlékszel, amikor egyszer a barátod arról áradozott, hogy mennyire hihetetlen a kedvenc együttese? De te csak azt akartad, hogy váltsatok már témát, mert tiszta szívedből utáltad ezt a bandát? Nos, mondjuk azt neki, hogy hallgasson, vagy, hogy a zenei ízlése a legrosszabb. Ez lenne a tisztelet ellenkezője. A tisztelet azt jelenti, hogy te és a partnered értékesnek tartjátok egymást, mint te az ő véleményét, kulturális különbségeit, vallását, személyes határaik eltérhetnek a tiédtől, de azért mert törődsz vele, te tiszteled ezeket a különbségeket. Ő pedig viszont tisztel a különbségeiddel.

Amikor vége

Néha a legegészségesebb kapcsolatok is eljutnak egy pontig, amikor világossá válik, hogy az egyetlen megoldás a szakítás. Nyilvánvalóan, ezt igazán nehéz átlátni, de a sok konfliktus, kevesebb együtt töltött idő vagy a megváltozott érzelmek, mind azt jelentik, hogy vége a dolognak... és szembe kell nézned vele - ha már többet harcoltál, mint nevettél, akkor van-e értelme tovább együtt maradni? Szóval hogyan csináljuk ezt meg? Minden szakítás különböző, így nincs olyan utasítás, amit lehetne követni. De raktunk össze egy cikket, hogy hogyan is kezeljük a szakításokat (normálisan)...

A szakítások soha nem könnyűek, de még nehezebb, ha te vagy az egyetlen kidobott. Hamarosan, - a hely ahol reggelente voltál hónapok óta- kellemetlen és furcsa, de felejtsd el azokat a tanórákat, amiken együtt voltatok. Ezek mind fontos vonásai voltak a napjaidnak... most szinte lehetetlen 5 perc alatt túltenni magam rajta. Sajnos ezeket a dolgokat, újra át kell élni és feldolgozni, amik a szakítás részét képezik, amíg ez számunkra fájdalmas, ugyanakkor szükséges. Annak ellenére, hogy új emberekkel találkozol, ami annyira szórakoztatónak tűnhet, akár egy gyökérkezelés. De idővel új kapcsolatok alakulnak ki.

Szakítani valakivel - vagy ha szakítanak veled - néha, nem a legnehezebb dolog, amin keresztül mehetsz. Támaszkodj a családodra, és a barátaidra és a hobbidra amíg, keresztül nem mész ezen az időszakon- meg fogsz lepődni, hogy, mennyit segít, beszélni emberekkel, akik szeretnek és törődnek veled, vagy vond el a figyelmed, egy jó könyvel, filmmel, sporttal, edzéssel - bármit csinálhatsz, amit szeretsz. Nem úgy tűnik, de ne feledd, ez az érzés nem tart örökké.

Amikor ez megalázó

Tudtad, hogy minden 5-ödik tinédzser, akik már komoly kapcsolatban vannak, nyilatkoztak arról, hogy párjuk bántalmazza őket? A vádaskodás nem új dolog, de néha úgy tűnik, ezek részei a kapcsolatoknak, amikről nem akar beszélni senki. Szóval kezdj el beszélni róla... fontos tudni, hogy a visszaélés bárkivel megtörténhet, de igazából senkit nem érdekel, hogy egy kapcsolat tele van erőszakkal, megfélemlítéssel vagy félelemmel.

Ismerd a valóságot, ismerd a jeleket és tudd, hogy van segítség, ha szükség van rá.