Lélek, család

#Lélek #család

286 db cikk a témában

#szülők
2010.05.19.

Mit tehetek, ha a szüleim nemet mondanak?

Ha szeretnék elmenni valahova, de a szüleim esetleg nem engednének el, ezért inkább azt mondom, hogy máshova megyek, ahova szabad, akkor az egy jó megoldás, nem? - Gondolom, sokak fejében felvetődött már az alábbi felvetés, ám a válasz határozottan nem.

#telefon
2010.05.16.

Stresszes vagy? Hívd fel anyukádat!

Tudományosan bizonyított, hogy az édesanyáddal folytatott telefonbeszélgetés lehet a legjobb gyógyír egy stresszes esemény után, amely mindamellett, hogy lelkileg megnyugvást ad, szabályozza a szervezet hormonszintjét is.

#barátnő
2010.05.01.

10 tipp, amivel lenyűgözheted a mamáját

Az anyáknak röntgenlátásuk van a férfiak álnokságát illetően. Különösen, ha a lányuk a randevúzás időszakába lépett. Hogy könnyen megállj a sarkadon, bemutatjuk azt a Top 10 módszert, amivel lenyűgözheted kedvesed mamáját.

#válás
2010.04.28.

Elvált szülők gyermekeként

Az olyan, mintha a családi képet kettétépnéd, de nem tudod már visszaragasztani, mert hiányzik egy darab. Az a darab hiányzik, ami a szüleidet összetartotta.

#szülők
2010.04.10.

Hogyan neveljük szüleinket?

Mindig ugyanazok a problémák: Miért vagy ilyen rendetlen? Miért nem bírsz rendesen tanulni? Miért olyan furák a barátaid? Mi ütött beléd?... és még sorolhatnánk.

#szülők
2010.03.09.

Jó, ha a szülő szigorú?

Íme néhány hír a szülők és a tizenévesek számára. A szülő uralkodik! Ezt gyakran nehéz elhinni, és igaz, hogy a fiatalok nem mindig tartják be a szabályokat. Kutatások viszont kimutatták, hogy azok a fiatalok, akiknek szüleik határokat szabnak, előnyben vannak azokkal a fiatalokkal szemben, akiknek nem állítanak korlátozásokat.

#házi kedvencek
2010.02.21.

Kedvenceink az ágyunkban (1. rész)

Nemcsak a filmekben, de közvetlen környezetünkben is biztos tudunk olyan embert, aki a háziállatával alszik, vagy éli mindennapjait. Lássuk, hát, hogy milyen hatással van az állatokkal való együttélés az egészségünkre és, hogy mit tehetünk meg annak érdekében, hogy kedvencünkkel való kapcsolatunk egészséges legyen!

#vezetés
2009.12.23.

Szigorú szülők = biztonságos tini vezetők

A szigorú szabályok csökkentik a baleseteket, az ittas vezetést és a telefonhasználatot. Ha már a gyerek a kormány mögé ül, nagyban befolyásolja biztonságát a szülő nevelési stílusa. Azok, akik szigorú szabályokat állítanak föl - de egy segítőkész, támogató módon -, felére csökkenthetik a tini autóbalesetek számát és két új tanulmány szerint, az ittas vezetések aránya is kisebb. A pozitív szabályozás növelheti a tinikben a biztonsági öv használatának igényét, és a telefonbeszélgetések sms-ezések kockázatát csökkenti.

#karácsony
2009.12.20.

Túl anyagiasak az ünnepek? Változtass!

Nagyon sok ember stresszeli magát az ünnepek alatti ajándékozás miatt. Még a gazdaság romlása előtt is, sok tini úgy érezte, az ünnepek túl anyagiasak és már inkább szólnak az ajándékokról, mint az érzésekről és a hangulatról.

#karácsony
2009.12.16.

Kreáljatok új ajándékozási hagyományokat!

A tökéletes ajándék kiválasztása szeretteidnek sok stresszel és pénzzel jár. Miért nem változtattok az ajándékozási hagyományokon? Ahelyett, hogy ugyanolyan és drága ajándékokat vásároltok minden évben, válasszatok egy témát, és válasszatok ajándékot annak megfelelően!

#bébicsősz
2009.12.01.

Légy körültekintő bébicsősz!

Ha gyerek(ek) felügyeletét vállalod, vannak dolgok amikről tudnod kell: információk, amiket jó ha megkapsz a szülőktől annak érdekében, hogy biztosítsd a magad és gyermek biztonságát is.

#szülők
2009.11.23.

Kommunikálás a szülőkkel

Valószínűleg többet kommunikálsz a barátaiddal, mint a szüleiddel. Ez természetes, ahogy felnősz. Még ha nagyon jó kapcsolat is van közted és a szüleid között, akkor is szeretnéd megtalálni a saját utad, és szeretnéd meghozni a saját döntéseidet.

#szülő
2009.11.11.

Boldogulás tini szülőként

Igen nehéz tini szülőként boldogulni. Egy gyerek igényeit kielégíteni és a saját jövődet is egyengetni nem könnyű, még a legenergikusabb és leglelkesebb szülőknek sem. Habár kaphatnak segítséget a tini szülők, mindent egyensúlyban kell tartani, hogy ne érezd magad teljesen elhasználtnak. Állíts fel szabályokat az életviteleddel kapcsolatban, keress támogatást, légy tisztában a jogaidat az oktatással és munkával kapcsolatban, és találj támaszt másokban! Ez mind segíteni fog abban, hogy boldogulj.

#szülők
2009.11.10.

7 tipp a tini élethez – a szülők nem csak hátráltatni tudnak!

A tinik számára az élet nem játszótér, sokkal inkább dzsungel. A szülőkkel karöltve már parkban sem sétálunk, nemhogy dzsungelben. Akkor mégis, hogy élhetjük túl ezt az időszakot, hogyan érthetjük meg és fogadhatjuk el a világot anélkül, hogy a szüleink agyára mennénk? Az alábbi 7 tippünk mindenképpen segíteni fog ebben.

#költözés
2009.07.22.

A költözködés veszélyei

Az életük során háromnál több alkalommal lakóhelyet változtató fiatalok között sokkal magasabb az öngyilkossági kísérletek aránya. A szülők figyelmét sokszor annyira lekötik a költözés részletei, hogy észre sem veszik, a változás mekkora hatást gyakorol gyermekük lelki világára.