Lélek, család

#Lélek #család

286 db cikk a témában

#tél
2019.12.17.

A legjobb programok a téli szünetre

Azok a legszebb téli reggelek, amikor a gőzölgő tea illatába burkolózva álmosan kitekintünk a konyhaablakon, és látjuk, hogy hófehér takaró borítja a környéket. Mutatunk néhány tippet, hogy jól teljen a téli szüneted!

#karácsony
2019.12.14.

Hogyan kerülj karácsonyi hangulatba?

Tombol a karácsonyi ajándékozási láz. Édesanyád már egy ideje kérdezgeti, hogy mit főzzön, mivel készüljön, kinek mit vegyetek. Ami először talán kellemes, de idővel egyre több feszültséget okozhat. A karácsony ünnepi volta lassan szertefoszlik, a közös ünneplés helyét a stressz és a feladatok tömkelege váltja fel. Hogyan oszlasd el a karácsonyi stresszt?

#bocsánatkérés
2019.12.09.

Hogyan mondjam azt, hogy bocsánat?

Mindenki követ el hibákat. Időnként talán tudatában vagy annak, hogy rossz döntést hoztál, és máskor a szándékod talán jó, de te mégis elrontod. Ez azért van, mert senki sem tökéletes. A bocsánatkérés sokszor tisztázza a helyzetet, de néha nem egyszerű bevallani azt, hogy miben hibáztál.

#vita
2019.07.09.

A makacs nem csapdája

Biztosan volt már olyan ismerősöd, akivel nem lehet vitatkozni. Azt szereti, ha övé az utolsó szó, ha egyet is ért, akkor mondatai úgy kezdődnek, hogy „igen, de…”. Bármit is mondunk, ellene van. Miért? Hogyan mondjunk „hideg fejjel” nemet?

#nagyszülők
2019.06.26.

Mit csináljak nagyiéknál?

Tizenévesen jobb programok is akadnak bőven, mint a nagyszülőkkel eltölteni az időt. A szokásos hétvégi látogatások, a szünidei programok végeláthatatlanul hosszúnak tűnhetnek. Mit lehet közösen csinálni?

#március 15
2019.03.15.

Egy nemzetbe tartozunk

Kinek mi jut eszébe március 15-éről? Végeláthatatlannak tűnő beszédek? Kokárda? Ceremónia? Szabadságharc? Csak egy nap, amikor nem kell iskolába menni? Mindenkinek más-más asszociációja támad. Miért fontos ünnepelnünk?

#testvérek
2019.03.03.

Fiú és lány testvérek

Van, hogy a nővéred főnökösödik időnként? Van, hogy az öcséd idegesít téged? Ezek a dolgok együtt járnak azzal, hogy együtt nőttök fel. Olvasd el a tippjeinket, amelyek segíthetnek elkerülni a veszekedést a tesóddal.

#vita
2018.12.08.

Hogyan nyerj meg egy vitát?

Hogyan is nyerhetsz meg egy vitát úgy, hogy érvényesíted a véleményedet anélkül, hogy elvesztenéd a türelmedet, vagy megsértenél bármilyen kapcsolatot, akár az iskolában, akár a családban vagy a szerelmi életben.

#barát
2018.09.30.

Hogyan nyűgözd le a párod szüleit?

Ha épp vacsorára készülsz az új barátod vagy barátnőd szüleivel, nem árt észben tartani néhány hasznos tippet, amelyekkel lenyűgözheted őket. Az első benyomás mindig meghatározó, pláne, ha a párod szüleiről van szó! Szerencsédre nem kell megjátszanod semmit. A legjobb tanács, hogy légy önmagad - persze néhány alapvető szabály betartása mellett.

#lelki segély
2018.02.12.

Lelki gondok? Ők segíthetnek!

Lelki gondok kínoznak? Esetleg egy barátod szorul segítségre? Listánkból megtudhatod, hogyan érheted el a legközelebbi lelkisegély-szolgálatot!

#szülő
2017.07.26.

Az őrületbe kergetnek a szüleid?

Szombat esténként minden barátod egy jó buliban lazít a hosszú, tanulós hét után, te pedig a szobádban gubbasztasz, mert a szüleid nem engedtek el? Győzködtél, kiabáltál, majd könnyes szemmel és ajtócsapkodással fejezted be a veszekedést, de még mindig nem mehetsz bulizni?

#vagdosás
2017.07.16.

Vagdosás és pánikroham - A szakértő válaszol

Hetek óta nem alszom, olyan kimerült vagyok, hogy már a fejem is állandóan fáj és sűrűn tör rám pánikroham. Egyre többet vagdosom magam. Rájöttem, hogy segítséget kell kérnem, kaptam is terápiás időpontot, de félek hogy meg fogok futamodni. - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#bejelentés
2017.07.12.

Mire számíts, mikor elmondod a szüleidnek, hogy meleg vagy?

Ha közlöd a szüleiddel, hogy meleg vagy, nincs könnyű dolgod sem neked, sem nekik. Ezért fontos, hogy a hír bejelentését olyankorra időzítsd, mikor nyugodt a hangulat és megfelelő mennyiségű idő áll rendelkezésre a dolog megbeszéléséhez.