Lélek, félénkség

#Lélek #félénkség

185 db cikk a témában

#beilleszkedés
2017.08.04.

Nem tudod elengedni magad társaságban?

Egyre több fiatal számára probléma, hogy úgy érzi, nem tud beilleszkedni a társaságba, nem érzi jól magát csak néhány erősebb feles után. Tényleg ez lenne az egyetlen megoldás? Azért fogadjanak el, mert annyira piás vagy, hogy már gátlástalanul megteszel bármit?

#izgalom
2017.07.28.

Beteges izgalom fellépés előtt - A szakértő segít

"6 éve hegedülök már, azt mondják, tehetséges vagyok... De ha játszanom kell, akár otthon, akár fellépésen, betegesen izgulok. Remeg a kezem, a lábam... Mért van ez? Mit lehetne ellene tenni? Szedjek nyugtatót?"

#bejelentés
2017.07.12.

Mire számíts, mikor elmondod a szüleidnek, hogy meleg vagy?

Ha közlöd a szüleiddel, hogy meleg vagy, nincs könnyű dolgod sem neked, sem nekik. Ezért fontos, hogy a hír bejelentését olyankorra időzítsd, mikor nyugodt a hangulat és megfelelő mennyiségű idő áll rendelkezésre a dolog megbeszéléséhez.

#randi
2017.06.24.

Hogyan kerülj közelebb a kiszemelt lányhoz?

Ha nem tudod, hogyan hívj el egy lányt randizni, ne ess kétségbe! Minden srác érzett már így legalább egyszer az életében. Időbe telik, mire elsajátítod a randira hívás művészetét. Mindenkinek el kell kezdenie valahol, nem igaz?

#kritika
2017.06.23.

Hogyan állj ki magadért? Hogyan mondj nemet?

Nem tudsz nemet mondani másoknak? Nem tudod a szüleidnek, a barátaidnak elmondani, hogy valójában mit gondolsz? Mindig oda mentek a barátaiddal, amit ők javasolnak? Amit te szeretnél, az valahogy soha sem sikerül véghezvinni? Miért?

Hogyan barátkozz, ha nincs túl sok önbizalmad?
#barát
2017.06.15.

Hogyan barátkozz, ha nincs túl sok önbizalmad?

Kedves Szakértő! Nem tudok közeledni az emberekhez, egyszerűen nem tudok barátkozni! Mivel nem vagyok teljesen egészséges (az önbizalomhiány miatt), akkor miért is akarnának velem a pozitív emberek barátkozni? Félek, hogy sohasem tudok majd rendes barátokat találni a félelmeim miatt, illetve, hogy a hiányosságaimat nem tudom előttük elrejteni. Hogyan tudnék ezen változtatni?

#anya
2017.06.15.

Legyél olyan, mint anyukád!

Amikor kicsi gyerek voltál, akkor mindenben osztoztál anyukáddal, megvolt a közös hang köztetek. Mostanság azonban egyre több dolgot szeretnél megtartani magadnak? Olyan kérdéseid vannak, amelyekre úgy véled, hogy nem tudja a választ, és már nem érzed úgy, hogy annyira hasonlítanál rá, mint ezelőtt? Pedig közelebb álltok egymáshoz, mint hinnéd, és nincs olyan dolog, amiről ne tudnátok kettesben beszélni.

#önéletrajz
2017.06.07.

Önéletrajz: segítünk megírni!

Egy összefoglaló írás rólad nagyon sokat segíthet, ha munkát keresel. De nehéz lehet összehozni, ha még csak egy kevés tapasztalatod van, vagy ha egyáltalán nincs is. Most megmutatjuk, hogy mit is kell tartalmaznia az önéletrajzodnak.

#szégyenlős
2017.03.30.

Győzd le a szégyenlősséged!

Az ember rengeteg dolog miatt lehet szégyenlős. Egyeseknek az ismeretlenekkel való társalgás okoz gondot, míg mások csak az ellenkező nem jelenlétében jönnek zavarba. Olyanok is vannak, akik a legszellemesebb társalgók baráti körben, ám remegni kezd a lábuk annak gondolatára, hogy nyilvános helyen, vagy akár az osztály előtt kelljen beszélniük.

#diákmunka
2017.03.23.

Hogyan öltözz fel egy állásinterjúra?

Akár hiszed, akár nem, korántsem mindegy, hogy miben jelensz meg egy állásinterjún. Hidd el, a leendő munkaadóid nem a legújabb trendet fogják díjazni, hanem azt, ha a megjelenésed alkalomhoz illő. Milyen egy ilyen öltözet?

#pletyka
2017.02.25.

Valaki pletykát terjeszt rólam. Mit tehetek ellene?

Kedves Szakértő! Van egy lány a suliban, akivel nem igazán jövünk ki jól egymással. Állandóan pletykát terjeszt rólam, emiatt az emberek ellenem fordulnak. Mit kellene tennem, hogy ez másképp legyen?

#kommunikáció
2017.02.20.

Hogyan beszélj az osztályban, ha szégyenlős vagy?

Kényelmetlenül érzed magad, amikor az osztálytársak előtt kell beszélned? Akár hiszed, akár nem, mint minden más képesség, ez is fejleszthető. Tanulj meg magabiztosan kommunikálni az osztályban!

#félelem
2017.02.15.

Félelem az újtól

Bármilyen új élethelyzet szorongást okoz. Félünk az új kihívásoktól, az ismeretlentől. Ez teljesen természetes érzés, hiszen ki kell lépnünk a komfortzónánkból, és nem tudjuk, mire számíthatunk. Ha már egyetlen egyszer megtapasztaljuk az adott kihívást, többé már nem fog ekkora szorongást okozni.

#hallgat
2017.02.15.

Hogyan legyél jobb hallgatóság?

Egy egész sor előnnyel jár, különösen a személyes és szakmai kapcsolataid terén, ha megtanulod, hogyan legyél jobb hallgatóság. Lássunk néhány tippet!

#vallomás
2017.02.13.

Hogyan adjam a tudtára, hogy különleges?

Kedves KamaszPanasz! Tanácsot szeretnék kérni: hogyan éreztessem egy lánnyal, hogy különleges számomra? Mindennap látom a buszon, a szememben ő a leggyönyörűbb a világon. Megpróbáltam leszólítani, de eszméletlenül szégyenlős vagyok.