Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#Tiniszerkesztők
2012.12.24.

Így karácsonyoznak Tiniszerkesztőink

Év közben ők írják és fordítják a KamaszPanasz cikkeit. Most azonban – Karácsony alkalmából – a KamaszPanasz tiniszerkesztői meséltek az ünnepről, és arról, hogy mi a legkedvesebb emlékük. Békés és Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kíván minden kedves olvasójának a KamaszPanasz csapata.

#Szandi
2012.12.22.

Sztárok Karácsonya: így ünnepel Németh Juci, Szandi és Bata Éva

Jól indul az ünneplés Szandiéknál, elutaztak ugyanis néhány napra Siófokra, ahol sikerült feltöltődniük. Németh Juci énekesnő is elutazik ilyenkor, minden karácsonykor a szüleinél ünnepel, Bata Éva színésznő pedig elárulta: soha nem leste ki az ajándékokat, igazán jó kislány volt.

#szerelem
2012.12.12.

Szerelmes vagyok az unokatestvérembe!

Mit tegyek, ha az első unokatesómba vagyok szerelmes? Hogyan közöljem ezt vele? Vagy talán jobb, ha titokban tartom? Válogatás a KamaszPanasz szakértő válaszol rovatából.

#panasz
2012.12.10.

Egy hét panaszmentesen: nem volt könnyű

Majdnem két hónapja jött a kérés, hogy próbáljak ki valami egészen furcsa dolgot. Egy hetet, panaszkodás nélkül. Egyszerűnek tűnik, nem? Elsőre természetesen minden az... De hamar kiderült, hogy semmi sem olyan, mint amilyennek látszik, és úgy tűnik, hogy általában a legnehezebb dolgok a legtanulságosabbak.

#panasz
2012.12.05.

Rebeka kipróbálja: egy hét panaszmentesen

Rebeka hat héttel ezelőtt elhatározta, hogy megpróbál egy teljes hétig panaszmentesen élni. Az azóta eltelt időben sok tapasztalatot gyűjtött a panaszkodás természetéről, és természetesen arról, hogy hogyan lehet elkerülni azt.

#napfény
2012.12.05.

A kevés napsütés téli depresszióhoz vezethet

Az órákat visszaállítottuk, délutánonként sokkal hamarabb sötétedik és kevesebbet süt a nap. Úgy érzed, hogy kevésbé vagy energikus, több csokit kívánsz és tovább lustálkodsz az ágyban?

#szerelem
2012.11.30.

Szerelmes vagyok egy nálam 18 évvel idősebb férfibe

"Beleszerettem 18 évvel idősebb pasiba. Én 16 éves lány vagyok. Mikor megtudta, hogy mit érzek iránta, azt mondta, felejtsem el őt. De én erre képtelen vagyok. Mit csináljak? Hogy tegyem túl magam rajta?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#túlhajszolt
2012.11.26.

Lassíts le! Mi is az a Slow Budapest mozgalom?

„Számomra a gyors egyenlő volt a sikerrel” - ezzel a mondattal kezdte az előadását Krajcsó Nelli az idei TEDxYouth napon, amely budapesti Belvárosi Színházban került megrendezésre november 17-én. A konferencia témája a Mi kell a sikerhez? téma volt és az előadók, szervezők és résztvevők erre keresték a választ a nap folyamán.

#jog
2012.11.20.

Te ismered a jogaidat?

Három magyar gyermekből kettő nem tudja, hogy milyen jogai vannak. A gyermekeknek joguk van az élethez, a méltóságuk tiszteletben tartásához, a családban való nevelkedéshez, a védelemhez a bántalmazástól, a kizsákmányolástól és erőszaktól, a kényszermunkától, a szexuális kizsákmányolástól. Ma van a gyermekjogok világnapja.

#motiváció
2012.11.19.

Fiatalon sikeresen: csak bátorság és néhány jó ötlet kell

Fiatalként a jövő sokszor bizonytalannak és kilátástalannak tűnik, de ha jobban belegondolunk, épp ez a szép benne. Hiszen mi döntünk, hogy milyen legyen ez a jövő, kezünkben az üres lap, ahová alkothatunk, rajzolhatunk, majd kiszínezhetjük, olyanra, amilyen mi akarjuk. Csak némi bátorság és pár jó ötlet kell mindehhez.

#szerelem
2012.11.17.

Lehet valakihez csak testileg vonzódni?

"Lassan 2 éve járok a barátommal, de úgy érzem, hogy valami elmúlt; hogy nem hiányzik, amikor nincs ott, nem gondolok rá túl sokszor. Viszont amint kettesben vagyunk, szinte egyből rámászok és kívánom. Szakítsak-e vagy sem? Lehet-e valakit "testtel" szeretni és lélekkel nem?" A szakértő válaszol.

#könyv
2012.11.16.

Hogyan neveljük magunkat becsületességre?

Nagyon nehéz. Amíg másnak van rágója és nekünk nincs, addig nagyon nehéz. Sokkal könnyebb becsületesnek lenni, ha nekünk van rágónk, és másnak nincs. Mégis meg kell próbálni. Meg kell próbálni becsületesnek lenni akkor is, ha nekünk nincs rágónk, más meg a szemünk előtt rágja.

#könyv
2012.11.15.

Hogyan neveljük a muskátlit?

Ehhez a nevelési feladathoz esetleg be lehet szerezni egy muskátlit. De nem fontos. Gyereket is sokkal könnyebb nevelni, ha nincs gyerekünk. - Nógrádi Gábor, a Hogyan neveljünk? című sikerkönyv szerzőjének írása.

#gyász
2012.11.01.

Hogyan segíthetsz a gyászban?

Egyik alkalommal nagyon szomorúan érkezett hozzám egy tizenéves fiú. Megkérdeztem, hogy mi bántja, elmondta, hogy meghalt ismerőse. Idén már a második barátja.