Lélek

#Lélek

1436 db cikk a témában

Megbántottak vagy megbántottál valakit?
#bocsánatkérés
2021.06.18.

Megbántottak vagy megbántottál valakit?

Barátságban és szerelemben is vannak hullámhegyek és völgyek. Örök barátnők is tudnak olykor kicsit összekapni, előfordulhat, hogy meggondolatlanul fejezzük ki magunkat vagy dühünkben pont azt bántjuk meg, aki a legkevésbé szolgált rá. Hogyan nyerjük el bocsánatát?

#kapunyitási pánik
2021.06.12.

Félek a nagybetűs élettől!

Most fogok diplomázni, de már teljesen kiborultam. Teljes mértékben elterveztem, hogy a nyáron mit fogok csinálni. Dolgozni, elutazni, jövőt tervezni, esetleg második diplomát szerezni. Most azonban úgy érzem, hogy túl gyorsan történnek körülöttem a dolgok.

Mitől jó egy párkapcsolat?
#vonzalom
2021.06.10.

Mitől jó egy párkapcsolat?

Amikor az emberek először tapasztalják meg a szerelem érzését, az gyakran egyszerű vonzalommal kezdődik. A szexuális érzések gyakran részei ennek a vonzalomnak. Bármilyen meglepő, az emberek ilyenkor gyakran ábrándoznak arról, hogy milyen lehet a szakítás vagy egy új barát vagy barátnő. Sokszor azon kaphatjuk magunkat hogy a kiszemelt nevét motyogjuk, vagy mindenről ő jut eszünkbe.

#stresszevés
2021.06.08.

Segítség! Stresszevő lettem!

Állandó harc az életed: Te és a testsúlyod folyamatosan hadakozik egymással. Mivel egészséges és vonzó szeretnél lenni, ezért odafigyelsz mit, mikor és mennyit eszel. Pontosan tartod az erre vonatkozó alapszabályokat - aztán …

#hazudik
2021.06.07.

Miért hazudunk?

Akkor csalódunk a leginkább barátainkban, ha kiderült, hogy hazudtak. Egy kis füllentést még meg is bocsátunk, de a nagy hazugságok nagy sértődéseket eredményeznek.

Hogyan szokjak le a cigiről?
#cigi
2021.06.05.

Hogyan szokjak le a cigiről?

Elkövettél egy hibát, rágyújtottál egy cigire és azóta nem sikerül letenned? A hibákban az a szép, hogy a legtöbb esetben ki lehet őket javítani. A dohányzásról is le lehet szokni. A kérdés csak az, hogy akarod-e?

Mi az a katasztrofizáció?
#katasztrofizáció
2021.05.30.

Mi az a katasztrofizáció?

“Már öt perce haza kellett volna érnie - biztos történt vele valami szörnyűség, lehet, hogy balesetet szenvedett?” “Nem veszi fel a telefont! - már nem is akar beszélni velem” “Miért nevetgél azzal a fiúval? - biztosan megcsal!” “Behívott az igazgató - biztos ki akar rúgni az eldobott csokipapír miatt!?” “Nem is köszönt - az életem csőd, senki sem szeret, mindennek vége!”

Gyakori veszekedés a párkapcsolatban: mi a megoldás?
#veszekedés
2021.05.28.

Gyakori veszekedés a párkapcsolatban: mi a megoldás?

Egy párkapcsolatban a veszekedések normálisak, és menetrendszerűen bekövetkeznek. Mivel nem vagyunk egyformák, óhatatlan, hogy az első időszakban mindenképp, de akár később is lesz valami, amin vita alakulhat ki, amiben nem értetek egyet. A kérdés az, hogy hogyan rendezitek le ezeket a kérdéseket.

#reggel
2021.05.25.

Hogyan induljon jól a reggel?

Biztosan veled is előfordult már, hogy bal lábbal keltél fel. Senki sem kívánja azokat a reggeleket, amikor minden nehezen indul, semmihez sincs kedved. Csak azt látod a lelki szemeid előtt, hogy mennyi feladatod lesz a napokban. Lássuk, mit tehetsz, hogy bal láb helyett „jobbal” kelj fel.

Lelki túlérzékenység: egy apróságtól összedől a világ
#túlérzékenység
2021.05.22.

Lelki túlérzékenység: egy apróságtól összedől a világ

Túlreagálás lenne egy eltűnt sajtreszelő miatt vitatkozni? Túlérzékenységre vall, ha azért kezdünk el üvöltözni családtagjainkkal, mert mindenki mást akar nézni a tévében? Hol van a határ a túlérzékenység és a normalitás között?

#krízis
2021.05.07.

Mi a krízis?

A krízis szó görög eredetű, azt jelenti, hogy válság vagy fordulat. Krízis általában nehéz élethelyzetekben alakul ki, amikor valami súlyos dolog történik.

#kémkedés
2021.04.29.

Szabad kémkedni a párod után?

Ellenőrizni az SMS-eit, elolvasni az e-mailjeit, bejelentkezni a Facebook-jára, átfutni a hívásinfóját... Milyen hatással van a kémkedés a kapcsolatodra? Ez csak kíváncsiság vagy ellenőrzésnek számít?