Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#önértékelési gondok
2017.04.03.

A helyes önértékelés a kulcsszó?

Mindannyiunk fejében létezik egy kép önmagunkról – kik vagyunk, milyen külső adottságokkal rendelkezünk, miben vagyunk jók, vagy melyek a gyenge pontjaink. Ez a belső kép kisgyerekkorunk óta természetszerűleg folyamatosan alakul.

#közösségi média
2017.04.01.

Közösségi média: mire használd és mire ne?

Ahhoz, hogy ne bánts meg senkit, ne hozd magad kellemetlen helyzetbe, ne tedd tönkre a barátságod vagy a kapcsolatod, valamint megkapd majd azt a bizonyos állást néhány év múlva, vannak bizonyos szabályok, amiket a közösségi média használatával kapcsolatban szükséges betartanod. Lássuk, mik ezek!

#szégyenlős
2017.03.30.

Győzd le a szégyenlősséged!

Az ember rengeteg dolog miatt lehet szégyenlős. Egyeseknek az ismeretlenekkel való társalgás okoz gondot, míg mások csak az ellenkező nem jelenlétében jönnek zavarba. Olyanok is vannak, akik a legszellemesebb társalgók baráti körben, ám remegni kezd a lábuk annak gondolatára, hogy nyilvános helyen, vagy akár az osztály előtt kelljen beszélniük.

#aggódás
2017.03.29.

Miért aggódunk annyit?

„Lekapcsoltam a lámpát? Holnap miből írunk? Vajon felszólít a tanár? Mit szólnak a többiek a ruhámhoz? Mi lesz akkor ha…? Úristen otthon hagytam a telefonomat, mi lesz?” Ha csak az egyik probléma is zavar téged, elmondhatjuk, hogy nálad is megjelenik a nyugati kultúrára olyan nagyon jellemző aggódás. De miért és mit tehetünk ellene?

#pénzkezelés
2017.03.27.

Pénzérzelmek: hogyan beszélj a szüleiddel?

"Amíg itthon laksz...." Lehet, hogy már te is hallottad ezt a mondatot a szüleidtől? Ha igen, akkor ez valószínűleg az egyike azon mondatoknak, amelyek garantáltan kiverik nálad a biztosítékot. Ez persze téged zavar, de a szüleidet is. Mit tehetsz, ha nem akarsz újabb veszekedést? Himer Csilla pénzpedagógus ad ehhez tippeket.

#boldogság
2017.03.26.

Hét dolog, amit megtehetsz a saját boldogságodért

Március hónapban tartják boldogság világnapját, ami arra a hőn áhított, harmonikus, tartósan kiegyensúlyozott állapotra hívja fel a figyelmet, amit a legtöbb ember egész életében keres. Elérni nehéz, de nem lehetetlen, sőt a boldogság tanulható. Íme 7 boldogságfokozó technika.

#diákmunka
2017.03.23.

Hogyan öltözz fel egy állásinterjúra?

Akár hiszed, akár nem, korántsem mindegy, hogy miben jelensz meg egy állásinterjún. Hidd el, a leendő munkaadóid nem a legújabb trendet fogják díjazni, hanem azt, ha a megjelenésed alkalomhoz illő. Milyen egy ilyen öltözet?

#késés
2017.03.18.

Állandóan elkések, mit tegyek?

Egyfolytában kések a suliból, a moziból, mindenhonnan. Tudom, hogy nem vagyok egy korán kelő típus, de tényleg mindent lekések. Mindenkit az őrületbe kergetek. Mit kéne tennem ahhoz, hogy leszokjak erről a rossz szokásomról - ha nevezhetem így?

#első randi
2017.03.17.

Miről beszélj az első randin?

Abban talán mindannyian egyetérthetünk, hogy az első randin beszélgetni nem egyszerű dolog. Tény, hogy amikor valakivel először találkozunk kettesben, nem igazán tudjuk, hogy mit lenne jó mondani és mit nem. Ha már felkészülten érkezel a találkára, és vannak témáid, amiket be tudsz dobni, sokkal kevésbé leszel ideges vagy zavart.

#hazudozó
2017.03.15.

Beteges hazudozó vagyok?

Hazudok a barátaimnak, a családomnak, hazudok olyan embereknek, akiket nem is ismerek, de a legfontosabb mind közül az, hogy hazudok önmagamnak. Néha azon kapom magam, hogy egy sztorit mesélek valakinek, csak kissé felturbózva és ilyenkor tulajdonképpen én is elhiszem, amit mondok.

#barát
2017.03.14.

A barátom jobban szeret, mint én őt

Kedves Szakértő! Jelenleg egy kapcsolatban vagyok. Ami persze jó dolog, viszont van egy érdekes vagy inkább kellemetlen szituáció. Ő ugyanis nagyon erős érzelmeket táplál irántam. Én pedig sajnos nem szeretem őt annyira, mint ő engem. Félek, hogyha netán egyszer szakítunk, majd mindenkinek kitereget, és akár azt is kitalálja, hogy én mást szerettem. Nem igazán tudom, hogy mit tegyek. Most már nem tudom magamnak bemagyarázni, hogy nagyon szeretem és erősek az érzelmeim iránta, hiszen egyszerűen nem azok! Kérem, segítsen!

#randi etikett
2017.03.09.

Okostelefon-etikett a randin

Ha a randid vagy fontos találkozód közeleg, olvasd el ezt a cikket, melyben átfogó, lényegre törő tippeket találhatsz arról, hogyan ildomos a telefonodat használni.

#szülő
2017.03.07.

A szülői nyomással szemben

A legtöbb szülő a legjobbat akarja a gyermekének. De amikor az ő gondolatuk nem egyezik a tiéddel arról, hogy mi is a legjobb neked, a frusztráció és a harag gondot okozhat. Ahhoz, hogy segítsenek a saját szemszögükből látni a dolgokat, nyomás alatt tarthatnak téged - anélkül, hogy tudnának róla.

#zaklatás
2017.03.06.

Hogyan mondjam el, hogy zaklatnak?

Gondold meg: te szeretnéd, hogy egy barátod elmondja neked? Hát, persze, hogy igen! Tedd félre az aggodalmaidat azzal kapcsolatban, hogy az emberek nem hisznek neked, vagy nem akarják hallani. Mondd el valakinek, akiben megbízol, ha nem bánnak veled jól.