Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#önbizalom
2017.03.04.

Hogyan legyen óriási önbizalmad?

Elég egy röpdolgozat, egy állásinterjú, egy első randi vagy egy nyilvános szereplés, hogy a legnagyobb önbizalommal rendelkező ember is meginogjon és idegronccsá változzon. Van azonban arra mód, hogy ezt elkerüld!

#flört
2017.03.03.

Hogyan tudd meg, hogy többet lát-e benned egy barátnál?

Sokat elárul valakiről az, hogy milyen zenét hallgat, milyen fotókat posztol magáról, mit lájkol és mit tesz ki a Facebookon, Instagramon. A kis dolgok, melyeket a közösségi oldalakon észreveszel, sokat segíthetnek abban, hogy beszélgetést kezdeményezz. Az alábbi kérdések azonban arra is fényt deríthetnek, hogy a kiszemelted számára több vagy-e egy szimpla barátnál...vagy esetleg annál több?

#szeret
2017.03.01.

Ha kedvel, miért nem hív?

Kedves Szakértő! Pár hónapja ismerem csak ezt a srácot, de mégis úgy gondolom, hogy igencsak kedvel engem. Sajnos elég elfoglalt, az iskola, a sport, a házi feladat, amivel talán nem is lenne baj, de amikor azt mondja, hogy felhív, akkor se hív fel. Ha tényleg kedvel, akkor miért nem hív fel, mikor megígérte, hogy fel fog? Továbbá, hogyan tudhatom meg, hogy ő tényleg azért szeret-e, aki vagyok, vagy azért, ahogy kinézek? Köszönöm.

#motiváció
2017.02.27.

Hogyan maradj motivált?

Előfordult már, hogy elszántad magad valamire? Célokat tűztél ki? Ha igen, akkor biztosan megtapasztaltad, hogy a kezdeti lelkesedés idővel sajnos alábbhagy. Ezzel mindannyian így vagyunk. Az alábbiakból megtudhatod, mit érdemes tenned céljaid tényleges megvalósulása érdekében.

#pletyka
2017.02.25.

Valaki pletykát terjeszt rólam. Mit tehetek ellene?

Kedves Szakértő! Van egy lány a suliban, akivel nem igazán jövünk ki jól egymással. Állandóan pletykát terjeszt rólam, emiatt az emberek ellenem fordulnak. Mit kellene tennem, hogy ez másképp legyen?

#exbarát
2017.02.24.

7 tisztázandó kérdés, mielőtt újra randiznál az exeddel

Ha azon gondolkozol, hogy érdemes-e újrakezdened a párkapcsolatodat az exeddel, van egy pár fontos kérdés, amit meg kell válaszolnod, mielőtt még randiznátok. Annak idején okkal ment tönkre a kapcsolatotok, és ezt jobb, ha észben tartod, amikor meghozod a döntést.

#kommunikáció
2017.02.20.

Hogyan beszélj az osztályban, ha szégyenlős vagy?

Kényelmetlenül érzed magad, amikor az osztálytársak előtt kell beszélned? Akár hiszed, akár nem, mint minden más képesség, ez is fejleszthető. Tanulj meg magabiztosan kommunikálni az osztályban!

#nemet mondani
2017.02.18.

Tanulj meg nemet mondani!

Veled milyen gyakran fordul elő, hogy amikor mások olyan dolgokra kérnek tőled, amelyekhez egyáltalán nincs kedved, vagy elintézésük nem is a te feladatod lenne, mégsem utasítod vissza a kérést?

#második randi
2017.02.17.

A sikeres második randi titka

Megtörtént az első randi és mindketten nagyon jól éreztétek magatokat. Újra látni szeretnéd őt? De nem tudod, hogy hogyan hívd el? Cikkünkből ötleteket meríthetsz.

#felelős
2017.02.16.

Mutasd meg a szüleidnek, hogy felelősségteljesen viselkedsz!

Tininek lenni nem könnyű. Ebben a korban a megfelelni vágyás (főleg a kortársaknak) a legnagyobb mozgató erő, amit ráadásul nap mint nap az orrunk alá dörgölnek a barátok, a magazinok, videoklipek és a tévé. Szex, drogok, alkohol, buli minden mennyiségben. Csoda hát, hogy a szülők szívinfarktust kapnak, amikor el akarunk menni egy házibuliba vagy egy szülinapra? Mit tehetsz, hogy bebizonyítsd, hogy tudsz felelősségteljesen viselkedni?

#félelem
2017.02.15.

Félelem az újtól

Bármilyen új élethelyzet szorongást okoz. Félünk az új kihívásoktól, az ismeretlentől. Ez teljesen természetes érzés, hiszen ki kell lépnünk a komfortzónánkból, és nem tudjuk, mire számíthatunk. Ha már egyetlen egyszer megtapasztaljuk az adott kihívást, többé már nem fog ekkora szorongást okozni.

#hallgat
2017.02.15.

Hogyan legyél jobb hallgatóság?

Egy egész sor előnnyel jár, különösen a személyes és szakmai kapcsolataid terén, ha megtanulod, hogyan legyél jobb hallgatóság. Lássunk néhány tippet!

#sms
2017.02.14.

Online csevegés, SMS-ezés: ezeket a témákat kerüld el!

Az utóbbi években annyira elterjedtek az okostelefonok, hogy sokszor azt vesszük észre, a szemtől szembeni kommunikáció jó részét már fel is felváltotta. A váltásnak számos oka van: gyors, diszkrét és egyszerű. Üzenhetsz a barátaidnak, lehetnek rövid beszélgetéseid olyan szituációkban, amikor nem tudsz nyíltan csevegni, mint például a buszon, vagy megtörheted a jeget valaki olyannál, akivel csak most találkoztál.

#flört
2017.02.14.

Nem tudsz flörtölni? Íme, 7 tuti tipp

Ha úgy érzed, mindig kudarcot vallasz, amikor flörtölni próbálsz, vannak módszerek, hogy magabiztosabbnak érezd magad a képességeiddel kapcsolatban. Nem kellene attól tartanod, hogy bemutatkozz a kiszemeltednek, hiszen minél több gyakorlatot szerzel a flörtölésben, annál jobb leszel benne. Ha ideges vagy amiatt, hogy hogyan közelítsd meg, íme, pár tuti trükk a számodra.

#szerelem
2017.02.13.

Szórakoztató tevékenységek Valentin napra

Mindjárt itt a Valentin nap? Szeretnél egy olyan randi- vagy ajándékötlettel előrukkolni, ami garantáltan ámulatba ejti a partneredet? Az alábbiakban király, szórakoztató és kreatív Valentin napi ötletekről olvashatsz!