Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#boldog
2016.09.26.

Hogyan légy boldogabb 30 percen belül?

Ahhoz, hogy boldogabb legyél, nem feltétlenül szükséges, hogy a hosszú távú álmaid megvalósuljanak. Akár most azonnal hozzákezdhetsz az első lépések megtételének! A következő 30 percben próbálj ki párat alábbi tippjeink közül!

#félénk
2016.09.21.

A félénkség leküzdésének 5 módja

A visszahúzódó magatartás még nem feltétlenül probléma, teljesen normális dolog lassan és óvatosan közeledni más emberek és helyzetek felé. Ám te magad is tehetsz ellene, ha úgy érzed, hátráltat vagy esetleg zavar.

#honvágy
2016.09.16.

Hogyan birkózz meg a honvággyal?

Az egyetem elkezdése mindenkinek nagy változást jelent: egy teljesen idegen helyen kell új életet kezdened. Így lehetőséged adódik arra, hogy kicsit eltávolodj a családtól és barátoktól, és tegyél egy nagy lépést az önálló élet felé! Mit tegyél, ha ebben az izgalmas kalandban mégis rád tör a honvágy?

#iskola
2016.09.01.

Lehet szeretni a szeptemberi iskolakezdést?

Általában kétféleképpen szoktunk hozzáállni a szeptemberi tanévkezdéshez: egyesek örülnek neki, mások azt érzik, hogy vége a boldog, nyugodt időknek. Lássuk, miért szeretheti valaki ezt az időszakot?

#lánykérés
2016.08.30.

Mikor kéri már meg a kezem?

Egyre több lány száján csúszik ki, hogy én még nem akarok férjhez menni, még ráérünk, mégis a kapcsolat egy bizonyos pontján túl úgy érezhetik, hogy ideje lenne a lánykérésnek. Ezt az érzést csak tovább fokozza, hogy lépten-nyomon olyan eljegyzési videókba futunk bele a neten, amik valamilyen extrém vagy különleges módon teszik közszemlére a párok egyik legkülönlegesebb közös pillanatát.

#félelem
2016.08.19.

Hogyan hat ránk a félelem?

Ha félelem uralja a szívedet, az megbénít. Gúzsba köt, megakadályoz abban, hogy szabad légy. A félelem az egész testedre hatással van, az összes szervedre. Az izmaid védekező mechanizmusa beindul, összehúzódnak, készülnek a harcra. Védekezik a szervezet egy ismeretlen ellenség ellen.

#kutya
2016.07.16.

Szeretnék egy kutyát, de nem engedik

"12 éves vagyok, és már kb. 5 éve szeretnék kutyát, de anya nem engedi. Nem kertes házban lakunk, és én egy tacskót szeretnék. Igaz, hogy anyukám óvónő, és amikor délelőttös, akkor mamámnál alszunk, és akkor a kutya egyedül lenne itthon, de én megígértem, hogy gondját viselem."

#fiú
2016.07.11.

A fiúk is lehetnek áldozatok!

A nemi erőszakról az emberek nagy részének a nők jutnak az eszükbe. Ez azonban egy rossz beidegződés. Mindent „bekeretezünk” és nem igazán nézünk körbe. Ugyanis a nőknek számtalan forrásuk és alkalmuk lehet, hogy meg tanuljanak védekezni ezek ellen. Mindig a nők sérüléseiről, vagy a nőkről beszélünk, pedig sokkal több figyelmet kéne fordítani a férfiak sebeire és sérüléseire!

#csók
2016.07.06.

Mikor jöjjön az első csók? Ma van a csók világnapja!

Mindig is az a srác voltam, aki jól el tudott szórakoztatni egy lányt egy randin, azonban ha az első csókról volt szó, totálisan megzavarodtam. Nagyon kellemetlenül éreztem magam mindig is az ilyen helyzetekben, és nem tudom, hogy pontosan mit is szeretnek ilyenkor a lányok. Legyek vakmerő? Vagy kérdezzem meg, hogy megcsókolhatom-e?

#pozitív gondolkodás
2016.06.20.

Gondolkodj pozitívan!

A gondolatoknak, éppúgy, mint a kimondott szónak, hatalma van. Gondolataid meghatározzák életedet, energiahullámai visszahatnak rád, rólad pedig a környezetedre sugározzák fényüket. Hogy életigenlő, mások által is kedvelt, pozitív kisugárzású ember váljék belőled, tudatosítsd magadban a pozitív létszemlélet alapelemeit!

#vagányság
2016.06.18.

Cselekedj! Amíg nem késő…

Pár éve még azt hittük, ez a dolog minket nem érint. Olyan távolinak tűnt ez a problematika, hogy úgy gondoltuk, nem is kell vele foglalkoznunk. Most viszont már ott tartunk, hogy vidéken is gyakori, már nem tudunk szemet hunyni felette. Attól, hogy nem beszélünk róla, még létezik. Sőt, a narkósok korhatára egyre lejjebb tolódik.

#büntető
2016.06.14.

Mire gondolnak a focisták büntetőrúgáskor?

Modern gladiátoraink a labdarúgás világában próbálnak érvényesülni. Bár élet-halál harcot már nem vívnak, egy egész ország futballsorsa múlik rajtuk. Hogyan tudnak ekkora nyomással megbirkózni?