Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#stressz
2015.06.14.

Egyszerű stresszkezelő praktikák

Stresszes vagy az iskolai vagy az otthoni dolgok miatt? Számtalan egyszerű dolgot megtehetsz annak érdekében, hogy csökkentsd a feszültséget.

#önbizalom
2015.06.04.

Rettenetesen nagy önbizalomhiányom van...

Azt mondogatom magamnak, hogy én vagyok a legcsúnyább lány, pedig mindenki azt mondja, hogy szép vagyok, de nem hiszem el. És azt is, hogy nagyon buta vagyok, pedig kitűnő tanuló vagyok: színötös, de akkor is ezt érzem. Ráadásul egyedül érzem magam, pedig nagyon sok barátom van, köztük olyanok is, akikben teljesen megbízom.

#zene
2015.06.03.

Hogyan befolyásolja hangulatunkat a zene?

A zene hallatán nem csak csak táncolni vagy énekelni lehet, hanem arra is jó, hogy nagy mértékben befolyásolja az ember hangulatát. Kutatások bizonyítják, hogy a megfelelően kiválasztott zene enyhíti a depresszió tüneteit, és csökkenti a lelki fájdalmakat.

#szerelem
2015.05.25.

Tetszik az osztálytársam...

Kedves doktornő! Azért fordulok magához, mert talán ön az egyetlen, aki segíteni tud nekem. Ebben a tanévben jött egy fiú osztálytársunk, aki nagyon aranyos. Közvetlen és beszédes, az egész osztály oda van érte, és nekem nagyon tetszik.

#randi
2015.05.19.

Randitippek az első alkalomra

Már régóta szeretnéd Őt jobban megismerni, de nem mered randira hívni? Bátortalan vagy, félsz, hogy elbénázod? Íme néhány tipp, mely segít megtenni az első lépéseket szíved választottja felé.

#rák
2015.05.16.

Rákos beteg a családban

Nehéz helyzet, emberpróbáló. A betegség megváltoztatja a család életét. A diagnózis közlése után a betegség változások sorát indítják el. Személyfüggő, hogy ki, hogyan reagál arra, hogy súlyos betegsége van. Különösen, ha a betegség kimenetele kérdéses, ha általa az élet végességével is szembe kell nézni.

#lélek
2015.05.14.

Csatározás a testvérek között

A testvérek közti időnkénti összetűzések elkerülhetetlenek. Az együttélés, az ellentétes személyiségek és érdeklődés magában hordozza a konfliktus lehetőségét. Ha te is érintett vagy a problémában, itt az ideje, hogy megtanuld az összezördülések helyes kezelését.

#háziorvos
2015.05.12.

Nő lesz a háziorvosom...

Tizenhat éves srác vagyok, és most tudtam meg, hogy az új háziorvosom nő lesz. Igazán ideges vagyok emiatt. Korábban volt már valami fertőzésem, amitől nagyon fájt, amikor vizeltem, meg hát a szexről is lenne néhány kérdésem. Feltehetem neki ezeket?"

#szülők
2015.05.06.

Vitázó szülők

Nem könnyű megbirkózni a helyzettel, hogy a szüleid folyton vitáznak. Amikor otthon nagy a feszültség, nehéz lehet megőrizni a boldogságot a temérdek dráma és düh ellenére. Talán jobban érzed majd magad, ha kipróbálod ezeket az egyszerű tippeket az ilyen helyzetek kezelésére.

#szerelem
2015.04.25.

Fontos a ragaszkodás?

Megfogni egymás kezét, csókolózni, összebújni és megérinteni egymást - mindez fontos része egy párkapcsolatnak. Mit jelent a ragaszkodás? Mi van akkor, ha néha kínosnak vagy csak színleltnek érezzük?

#irigység
2015.04.19.

Irigység és féltékenység

Irigység az, amikor a másét szeretnéd megszerezni magadnak: egy tárgyát, a sikerét, az eredményeit. A féltékenység pedig a kapcsolatokra irányul. Kár tagadni, mindenkiben rejtőzik valamennyi ebből a két érzésből. A kérdés az, hogy ki hogyan kezeli őket.

#relax
2015.04.15.

Hogyan relaxáljunk?

Rengeteg inger ér minket egy átlagos napon. Miután felkelünk, azonnal zaj vesz körül minket: csendben nagyon kevés részünk van. Zaj vesz körül bennünket az utcán iskolába menet, a tanteremben pedig a zajszint kézzel fogható, aztán rohanunk tovább az utcán és otthon mindenütt gépek zakatolnak, esténként pedig a tévé üvölt vagy a zene. A felgyorsul életmóddal együtt testünk is pörög, agyunk szüntelenül kattog. Hogyan relaxálhatunk?

#testbeszéd
2015.04.13.

Árulkodó kézmozdulatok

A kezeinkkel képesek vagyunk szavaink tartalmát, súlyát alátámasztani. Mint egy könyvet az illusztrációk, szavainkat kézmozdulataink teszik színesebbé, élővé.

#szerelem
2015.04.11.

Mit tehetsz, ha a haverod barátnője jön be?

A rengeteg párkapcsolati dilemmából ez lehet az egyik legnehezebben kezelhető. Szóval neked is bejön a haverod barátnője, vagy éppen Te tetszel neki? Mi legyen a következő lépés, hogyan tovább?

#közösségi média
2015.04.09.

Ne ossz meg mindent magadról a közösségi oldalakon...

Az életednek rengeteg olyan része van, amit érdemes magadnak megtartanod, és ez különösen igaz a közösségi média korában. Fontos, hogy kétszer is végiggondold, mielőtt posztolsz, ugyanis sohasem tudhatod teljesen biztosan, hogy ki figyeli, amit csinálsz.