Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#játék
2015.01.15.

Ki irányít kit? A számítógép vagy te?

Nem holmi összeesküvés-elméletről van szó, hanem a játékfüggőségről. Egyre több időt töltünk a számítógépekkel, különböző játékokkal, játék szoftverekkel. Hol van a határ? Biztosan le tudod tenni a játékot? Vagy a suliban is már csak arra tudsz gondolni, hogy mikor játszhatsz végre?

#diákszerelem
2015.01.08.

Kamaszlamúr

Van egy dal, aminek egyik sora szerint „ó,ó,ó a szerelem többet ér a pénznél…” Mi az hogy! Mindennél többet ér! Alig várjuk, hogy megtapasztalhassuk. De olyan nehéz! Miért is?

#felnőtt
2015.01.06.

Felnőtt vagyok, miért nem ért meg senki?

Amikor 18 évesek leszünk, hivatalosan felnőtt jogokkal bírunk. Ez azonban nem jár automatikusan azzal, hogy a családban is elismernek és felnőttként kezelnek. Miért van ez? Mitől lesz valakiből érett felnőtt?

#szülő
2014.12.31.

10 fogadalom, amit biztosan be tudsz tartani

Az újévi fogadalmak általában semmi mást nem okoznak, csak bűntudatot – már január negyedikére. Mivel megettél egy rakás sütit, borult a fogyókúrád, ráadásul kétszer kihagytad a tornát is. Ha túl sokat vállalsz, nem tudod betartani őket. Ezért érdemes kis lépésekkel kezdeni, apróbb, de hatékonyabb fogadalmakkal.

#karácsony
2014.12.28.

Tanácsok, amivel elkerülheted, hogy írj az exednek

A karácsony az év legnehezebb időszaka egy magányos ember számára. Az egyedüllét hatására könnyen olyat tehetünk, amit később megbánunk. Olyan tanácsokra van szükséged, amivel elkerülheted, hogy elkeseredésedben írj a volt barátodnak?

#karácsony
2014.12.25.

Karácsonyi konfliktusok

Ünnepekkor a felfokozott hangulat miatt megnő a konfliktusok száma. Olykor egy apró dologból is elefántot csinálunk, a balhé viszont rányomhatja a bélyegét a családi hangulatra.

#karácsony
2014.12.25.

Túlélőkalauz az ünnepekre

Mézeskalács, fények, ajándékok, díszek, sütemények, evés, a tv-ben a Reszkessetek betörők – ezek mind a karácsony tartozékai, ahogyan a tömeg, a megcsappant zsebpént, a kötelező programok, a családi látogatások, az unalmas nagynénik, az ezer éve nem látott hatodági rokonok, és olykor a túlzott felhajtás is.

#tél
2014.12.25.

7 szórakoztató program apukáddal

A téli szünet alatt lehetőséged nyílik arra, hogy egy kis időt tölts a szüleiddel. Milyen programot érdemes csinálni ilyenkor?

#szorongás
2014.12.25.

Karácsonyi stressz? Így kerüld el!

Vegyes érzelmekkel várhatjuk a Karácsonyt. Belőled mit hoz ki az ünnep? Idegesen rágod a körmöd, hogy mit vegyél Karácsonyra? Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy hogyan mérsékeld a karácsonyi stresszt.

#karácsony
2014.12.24.

Családi boldogság, családi pokol

„Anya tiszta ideg, a karácsonyi vacsit készíti. De megint ordibál. Valami nincs a helyén, nem készült el, nem elég, nincs ideje… Apukám dolgozik, nem tud segíteni. A tesóm idegesít. Karácsony tényleg a szeretetről szól? Itt mindenki csak tiszta ideg.”

#csók
2014.12.15.

7 dolog, amin gondolkozz el a második randi előtt

Vannak dolgok, amiket érdemes átgondolnod a második randi előtt. Sok időt és energiát spórolhatsz meg magadnak azzal, ha így teszel. Ki akar azzal a gondolattal hazatérni a második randiról, hogy bárcsak otthon maradt volna?

#zaklatás
2014.12.06.

Erőszak a családban: mit tehetsz ellene?

Évente 70 nő, és sajnálatosan 20 gyermek halálát okozza Magyarországon a saját hozzátartozója. Az erős fizikai bántalmazás, ami végső esetben halálhoz is vezethet, persze csak a családon belüli erőszak legsúlyosabb és legvégső formája: a sokszor évekig tartó fizikai, lelki vagy szexuális bántalmazás azonban sokkal gyakoribb. Felmérni is képtelenség, hogy hány kiskorú szenved egyik vagy másik szülője, nevelője agressziójától.

#troll
2014.12.06.

Óvakodj a trolloktól!

Előfordul időnként az utcán, hogy oda-oda szólogatnak az emberek egymásnak. Előfordul, hogy egy zsörtölődő ember rászól egy másikra vagy egy ingerült autós mutogat a többieknek. Az internetnek pedig ott vannak a trollok. Kíméletlen kommentjeik sokaknak okoznak kellemetlenséget. Kik azok a trollok? Hogyan lehet védekezni ellenük?

#tévé
2014.12.04.

A televízió negatív hatásai

Legyen akármilyen gazdasági helyzetben egy család, szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható a nappaliban egy tévé. Esetleg még egy a hálószobában, a gyerekszobákban vagy konyhában. Az életnek szerves részét képezi így elengedhetetlen, hogy beszéljünk a tévé nézés negatív hatásairól.