Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#média
2014.10.13.

A média veszélyei

Miért kell kritikusan fogadni a tévében elhangzottakat? Milyen hatással van életünkre a tévé? Hogyan zárd ki a negatív hatásokat?

#távkapcsolat
2014.10.12.

Tartós távkapcsolat

A távkapcsolatban élő pároknak sok áldozatot kell hozniuk a kapcsolatukért. De ha reálisnak látod a kapcsolatotok jövőjét, akkor az a néhány lemondás nem igazán számít. Mégis, mielőtt belekezdenél egy távkapcsolatba, van néhány dolog, amiben meg kell egyeznetek!

#tanul
2014.10.07.

Tüntesd el a zsúfoltságot az életedből!

Ha tényleg meg akarod szüntetni az életedben a zsúfoltságot, érdemes néhány tanácsot megfogadnod. Könnyen megtanulhatod, hogyan szabadulj meg mindattól a zűrzavartól, ami miatt nem tudod élvezni az életet. Kevesebb tárgy birtokában kevesebb dolgot kell majd megtisztítanod vagy elrendezned, és több pénzed is marad, ha nem veszel olyan dolgokat, amikre nincs is szükséged.

#verekedés
2014.10.07.

Miért bántalmazzák a tanárokat?

„Megverte tanárát”, „Diákterror!”, „Verekedés a tanáriban” és számtalan, ehhez hasonló hírrel találkozhatunk egyre gyakrabban az elmúlt években. Mi történt?

#facebook
2014.10.04.

Élet a Facebook-on – Tippek, tanácsok

Kétségtelen, hogy a közösségi oldalak egyre jelentősebb szerepet játszanak az életünkben. Az olyanok, mint a Twitter, a Facebook és a Google Plus megváltoztatják kultúránkban az egymással való kommunikációt, kapcsolattartást.

#személyiség
2014.10.02.

Mi határozza meg a személyiséged?

Azt szokták mondani, hogy a személyiség kialakulása egy igen soktényezős dolog, és egészen a kamaszkor végéig tart. Az bizonyos, hogy a környezet jelentősen hat az egyéniség, az individuum kialakulására.

#erőszak
2014.09.30.

Zaklatnak az interneten? Segítünk

A magyar fiatalok, gyerekek körében végzett kutatások szerint a diákok egyharmadát bántalmazták már valamilyen formában. Az iskolai zaklatás, egymás heccelése, csúfolódás, kiközösítés, megszégyenítés egyáltalán nem új keletű jelenség, régen ugyanúgy létezett, mint napjainkban. Az internetes világ térhódításával azonban a zaklatás egy újabb formája is megszületett: a cyberbullying.

#válság
2014.09.27.

Családi pénzügyi válság

Gazdasági válság: szinte már a csapból is ez folyik. De sajnos a hírek igazak. Nagyon rövid időn belül komolyan összébb kell húzni a cipzárt a pénztárcánkon, mert hamarosan érezhető lesz következménye a folyamatnak. Azonban nem kell mély letargiába esni, tégy meg mindent, hogy a lehető legjobban kerülj ki a szorult helyzetből!

#csók
2014.09.20.

Randi vagy csak együttlógás?

A legfontosabb, hogy megjegyezd: nem az számít, hogy randit vagy együttlógást beszéltetek-e meg, hanem az, ahogy viselkedtek az együtt töltött idő alatt. Általában elég könnyű eldönteni, hogy szerelem vagy barátság felé tart a kapcsolatotok.

#telefon
2014.09.20.

Okostelefon-függőség: létezik!

Vajon az okostelefonok tényleg rabjukká teszik tulajdonosaikat? Hiszen azt már ma is tudjuk, hogy az internet, illetve a számítógép bizonyos formái addiktívak, tehát függővé lehet válni tőlük. És még ha most nem is látjuk, vagy nevezzük nevén, az okostelefon-függőség egy létező, kifejezetten gyakori dologgá nőtte ki magát.

#zaklatás
2014.09.19.

Segíts egy barátnak vagy családtagnak!

Egy barátod vagy családtagod azt mondta neked, hogy nem bánnak vele jól. Szakítás előtt áll, és attól fél, hogy párja zaklatni fogja őt. Ez veszélyesen hangzik, ezért úgy érzed, segítened kell. Mi a következő lépés?

#zaklatás
2014.09.16.

Miért bánnak így velem?

Azért van, mert stresszesek? Mert isznak vagy drogoznak? Mert rossz volt a gyerekkoruk? Mert nem tudják kezelni a dühöt és a féltékenységet? Az alacsony önértékelés miatt? Nehéz megérteni, hogy valaki, akinek törődnie kellene veled, hogy tud fájdalmat okozni neked.

#erőszak
2014.09.13.

Hogyan lehet feldolgozni egy nemi erőszakot?

Miért olyan nehéz megszabadulni a traumáktól? Legszívesebben elfejtenénk mindazt, ami történt, de ez nem ilyen egyszerű. Miért? Miért nem beszélnek az áldozatok? Miért hiszik azt az emberek, hogy az áldozat is hibás?