Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#bántás
2014.09.10.

Szavakkal vernek?

Az ember nagyon kreatív alkotó erővel rendelkezik. De sajnos olykor ezt a kreativitást rosszra használjuk fel. A megalázásnak, bántalmazásnak és elhanyagolásnak ezernyi formája létezik. Mi a szóbeli erőszak? Mik a jelei?

#barát
2014.09.09.

Hogyan szerezz új barátokat?

Ha új városba költöztél vagy új iskolába kerültél, vagy csak új emberekkel szeretnél megismerkedni - mindenképp érdemes elsajátítanod a barátkozás tudományát.

#randi
2014.09.08.

Hogyan tedd túl magad az első szerelmen?

Nemrég szakítottatok az első szerelmeddel, és úgy érzed, mintha a szíved millió darabra hullt volna, és nem érdekel semmi, csak hogy megszabadulj ettől a fájdalomtól? Tudd meg, hogy hogyan lehetsz túl az első szerelmen.

#kritika
2014.09.07.

Kritizáltak és lelombozott? Segítünk!

Olyan könnyen kritizálják egymást az emberek. Csakhogy a kritika egy része nem építő jellegű, és ez az önbizalmat könnyen lerombolhatja. De nem mindenkire hat negatívan a kritika! Hogyan csinálják?

Hogyan nyerd meg magadnak a kiszemelt fiút?
#randi
2014.09.06.

Hogyan nyerd meg magadnak a kiszemelt fiút?

Tetszik egy srác, de nem tudod, hogyan közelíts felé? Ha követed a következő tanácsokat, nemcsak arra veheted rá a kiszemeltedet, hogy randira hívjon, de a saját önbizalmadat is növelheted általuk! A fontos, hogy elfogadd önmagadat, és ezután a belső elégedettség sugárzani fog rólad!

#szülők
2014.09.04.

Miért ilyenek a szülők?

Valószínűleg a te fejedben is megfordult már ez a kérdés. Mikor menj haza, mit vegyél fel, mindent megszabnak neked? Folyton veszekedtek? Esetleg túlságosan féltenek? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tegyél, hogy elkerüld ezeket a vitákat, vagy, hogy szabadabb lehess.

#pszichológus
2014.09.03.

Pszichológus az iskolában

Szerencsére már egyre több iskolában elérhető az iskolapszichológus. Miben kérheted a segítségét?

#beszéd
2014.09.01.

Kommunikációs játszmák

Észrevetted, hogy mindenki egy kicsit másképp reagál konfliktushelyzetben? Van, aki meghunyászkodik, mások nekiállnak veszekedni vagy vádaskodni. Mi a céljuk ezzel? És milyen más játszmát játszunk még? Virginia Satir négy kommunikációs stílust írt le, amit megfigyelt családokban. Most ezeket mutatjuk be.

#szingli
2014.08.30.

Rossz szinglinek lenni?

Néha olyan érzés, mintha mindenhol párok lennének, és egyfajta nyomás nehezedne ránk, hogy kapcsolatban legyünk.

#pénz nélkül
2014.08.29.

Pénz nélkül is élvezheted az életet: íme, 10 tipp

'A pénz boldogít' - ezt hiszi és vallja korunk embere. Te is így gondolod? Pénz nélkül ma már semmit sem lehet igazán élvezni? Pedig az élet és a mindennapok számos kis aprósága igazán nem kerül semmibe. Egy kedves mosoly, bátorító szó, vagy akár egy kis futás az egészségért.

#magas
2014.08.24.

Miért nincs még fiúd?

Sokat gondolkodtál már azon, hogy miért vagy még mindig szingli? Akkor ideje odafigyelned arra a néhány lehetséges okra, ami meggátol abban, hogy járj valakivel.

#egyetértés
2014.08.23.

Egyet nem értés – csak tisztelettel

A szülők is csak emberek, s személyes támadásnak vélhetik, ha ellentmondasz, vagy ha a számukra fontos értékeket kétségbe vonod. Mit tehetsz, hogy ne tűnj durvának, erőszakosnak? Emlékezz a szlogenre: „egyet nem értés – csak tisztelettel”.

#önbizalom
2014.08.22.

Barátkozz meg - önmagaddal

Önbizalom, önbecsülés, egészséges önkritika, reális önértékelés: olyan témák, melyekről szükséges beszélni.