Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#sztárok
2014.08.19.

Azok a csodálatos sztárok

Neked van kedvenc színészed? Van olyan zenész, akiért rajongsz? Miért szereted őt? Mi tetszett meg benne? A rajongás egy bizonyos életkorban természetes. Kamaszként mindenki keresi a nagy őt, az ideális pasit vagy nőt, akihez hasonlót szeretne, vagy akivé válni akar. Ez teljesen normális, sőt előnyös is, hiszen így alakul az ideális társról kialakított kép.

#párkapcsolat
2014.08.17.

Egészséges párkapcsolat? Igen, de hogyan?

Szinte mindenki volt már szerelmes, és szinte mindenkinek volt már barátja/barátnője, vagy éppen van is. Ám időnként mindenkiben felmerül a kérdés, hogy jó-e a kapcsolata.

#fesztivál
2014.08.15.

Fesztivál: hogy tényleg élmény legyen

A fesztiválon a jó hangulatot, a fergeteges koncerteket könnyen elronthatja néhány veszélyes dolog. A szüleid bizonyára nem véletlenül féltenek és nem véletlenül láttak sok jó tanáccsal. Hasznos tanácsok fesztiválozóknak.

#szakítás
2014.08.14.

Három ok a szakításra - lányoknak

Három ok, amiért érdemes elgondolkodnod, hogy szakíts a barátoddal: különböző célok a jövőben, fizikai vagy érzelmi bántalmazás, és a bizalom hiánya.

#zaklatás
2014.08.05.

Tippek a biztonságod érdekében, ha zaklatnak

A barátod vagy barátnőd haragja üldöz, megfélemlít? Ha igen, az egy figyelmeztető jele lehet a jövőbeni fizikai erőszaknak. Itt az idő, hogy gondolkodj arról, hogyan védd magad abban az esetben, ha megpróbálnak bántalmazni téged.

#vásárlás
2014.08.05.

Állj ellen a reklámoknak!

Egymillió légy nem tévedhet? Kedvenc mondásom most talán különösen aktuális fogyasztói társadalmunkra. Hol van a határ a vágyak és a szükségletek kavalkádjában? Pontosan mire is van szükségünk? Csak azért mert egymillió társunknak tetszik valami, azt jelenti, hogy nekünk is szükségünk van rá?

#testvér
2014.08.02.

Amikor meglátogatod a testvéredet a kórházban

Cikkünkből megtudhatod, hogy mire számíthatsz, ha meglátogatod a testvéredet a kórházban. Olyan tanácsokat is adunk, amelyeket alkalmazva segíthetsz a testvérednek, hogy jobban legyen.

#lopás
2014.07.30.

A lopás következményei

A lopáskor átélt izgalom vagy annak a bebizonyítása, „hogy elég bátor és ravasz vagyok ehhez”, a többiek kérlelése és még megannyi dolog hozhat olyan helyzetbe, hogy megfontolod a lopás lehetőségét. A lopás azonban bűncselekmény. Lássunk néhány okot, amiért megéri elkerülni ezt a helyzetet!

#mostoha
2014.07.25.

Ne légy Hamupipőke! - Mostoha a családban

Mostohacsaládban élni nem könnyű, különösen az összeszokás első időszaka lehet nagyon nehéz: hozzászokni az új szokásokhoz, az új véleményekhez, miközben hű kell maradj önmagadhoz, s vér szerinti szülődhöz/szüleidhez. Íme, néhány ötlet, hogy könnyebb legyen a beilleszkedés.

#távkapcsolat
2014.07.22.

Távkapcsolatok a technika fénykorában

Évekkel ezelőtt az egyetem alatt úgy ápolták az emberek a kapcsolataikat, hogy meglátogatták egymást, telefonáltak, és rengeteget leveleztek. Sokkal nehezebb volt egy kapcsolatot fenntartani, ám a párok így is túlélték a távolság okozta nehézséget, és együttmaradtak az egyetemi évek alatt is.

#plazacica
2014.07.21.

Én nem vagyok plázacica!

Kiközösítenek, mert nem vagy elég divatos? Rosszul érzed magad, mert neked nem telik rá, hogy hetente eljárj fodrászhoz? Pattanásos a bőröd, ezért nem mersz kimozdulni? A külsőségek, ha hagyjuk, falakat emelnek az emberek közzé.

#internet
2014.07.16.

Az internetfüggőség tünetei és következményei

Kínai kutatók 18 internetfüggő tinédzser agyi képét hasonlították össze másik 18, nem-internetfüggő társáéval. Különbséget 20 agyterületen találtak, a fehérállomány sűrűségében. Valamennyi kamasz agyáról felvételt készítettek, ebből ismerték meg a kutatók a fehérállomány sűrűségét és struktúráját.

#lövöldözős játék
2014.07.10.

Veszélyesek-e a lövöldözős játékok?

Gyakorlatilag se szeri, se száma a piacon kapható számítógépes játékoknak, amik jó részében lőni kell, de legalábbis harcolni, pisztolyt felhúzni, célozni, és elsütni. De jó, ha tudjuk, hogy még ha elveink szerint soha nem is fognánk pisztolyt egy másik emberre, ha sokat ülünk a számítógép előtt zombikra vagy akármi másra vadászva, az éles fegyver is könnyebben elsülhet a kezünkben - állítják szakemberek.

#Arnold Schwarzenegger
2014.07.09.

Arnold Schwarzenegger tanácsai

A Terminátor filmes legendává vált alakja nem csupán színész, hanem igen elismert testépítő, üzletember és az utóbbi években politikus. Milyen tanácsokat adhat Arnold Schwarzenegger, aminek a segítségével egy Közép-Európából induló fiatal sikeres lehet Amerikában?