Lélek, konfliktus

#Lélek #konfliktus

256 db cikk a témában

#szülő
2014.11.22.

Szigorú szülők

Bár minden gyerek azt hiszi, hogy a szülei túlságosan is szigorúak, mégis létezik egy vonal, amelyet ha átlépnek, akkor az már nem normális viselkedésre utal.

#randi
2014.10.25.

7 jel, ami arra utal, hogy szakítanotok kell

Szakítani nehéz, de létezik néhány jel, ami arra utal, hogy itt az ideje kilépni egy kapcsolatból. Néha egyszerűen csak nem akarod meglátni a jeleket, ám ha az alábbi jelek közül többet is tapasztalsz, az arra utal, hogy magad mögött kell hagynod a kapcsolatot.

#randi
2014.10.22.

Hogyan verd ki őt a fejedből?

Fájdalmas és nehéz helyzet, amikor valaki, aki tetszik nekünk, akivel együtt voltunk sokáig, már nem vesz rólunk tudomást. Még megerőltetőbb rávenni magunkat arra, hogy ne gondoljunk folyton rá és az együtt töltött szép napokra.

#randi
2014.10.20.

7 kérdés, ha a szakítást fontolgatod

Egy szakítás a legtöbb esetben a kapcsolat visszafordíthatatlan végét jelenti - ezért is fontos, hogy feltegyél magadnak néhány fontos kérdést, mielőtt szakítasz.

#média
2014.10.13.

A média veszélyei

Miért kell kritikusan fogadni a tévében elhangzottakat? Milyen hatással van életünkre a tévé? Hogyan zárd ki a negatív hatásokat?

#tanul
2014.10.07.

Tüntesd el a zsúfoltságot az életedből!

Ha tényleg meg akarod szüntetni az életedben a zsúfoltságot, érdemes néhány tanácsot megfogadnod. Könnyen megtanulhatod, hogyan szabadulj meg mindattól a zűrzavartól, ami miatt nem tudod élvezni az életet. Kevesebb tárgy birtokában kevesebb dolgot kell majd megtisztítanod vagy elrendezned, és több pénzed is marad, ha nem veszel olyan dolgokat, amikre nincs is szükséged.

#verekedés
2014.10.07.

Miért bántalmazzák a tanárokat?

„Megverte tanárát”, „Diákterror!”, „Verekedés a tanáriban” és számtalan, ehhez hasonló hírrel találkozhatunk egyre gyakrabban az elmúlt években. Mi történt?

#zaklatás
2014.09.16.

Miért bánnak így velem?

Azért van, mert stresszesek? Mert isznak vagy drogoznak? Mert rossz volt a gyerekkoruk? Mert nem tudják kezelni a dühöt és a féltékenységet? Az alacsony önértékelés miatt? Nehéz megérteni, hogy valaki, akinek törődnie kellene veled, hogy tud fájdalmat okozni neked.

#erőszak
2014.09.13.

Hogyan lehet feldolgozni egy nemi erőszakot?

Miért olyan nehéz megszabadulni a traumáktól? Legszívesebben elfejtenénk mindazt, ami történt, de ez nem ilyen egyszerű. Miért? Miért nem beszélnek az áldozatok? Miért hiszik azt az emberek, hogy az áldozat is hibás?

#bántás
2014.09.10.

Szavakkal vernek?

Az ember nagyon kreatív alkotó erővel rendelkezik. De sajnos olykor ezt a kreativitást rosszra használjuk fel. A megalázásnak, bántalmazásnak és elhanyagolásnak ezernyi formája létezik. Mi a szóbeli erőszak? Mik a jelei?

#randi
2014.09.08.

Hogyan tedd túl magad az első szerelmen?

Nemrég szakítottatok az első szerelmeddel, és úgy érzed, mintha a szíved millió darabra hullt volna, és nem érdekel semmi, csak hogy megszabadulj ettől a fájdalomtól? Tudd meg, hogy hogyan lehetsz túl az első szerelmen.

#kritika
2014.09.07.

Kritizáltak és lelombozott? Segítünk!

Olyan könnyen kritizálják egymást az emberek. Csakhogy a kritika egy része nem építő jellegű, és ez az önbizalmat könnyen lerombolhatja. De nem mindenkire hat negatívan a kritika! Hogyan csinálják?

#szülők
2014.09.04.

Miért ilyenek a szülők?

Valószínűleg a te fejedben is megfordult már ez a kérdés. Mikor menj haza, mit vegyél fel, mindent megszabnak neked? Folyton veszekedtek? Esetleg túlságosan féltenek? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tegyél, hogy elkerüld ezeket a vitákat, vagy, hogy szabadabb lehess.

#pszichológus
2014.09.03.

Pszichológus az iskolában

Szerencsére már egyre több iskolában elérhető az iskolapszichológus. Miben kérheted a segítségét?

#beszéd
2014.09.01.

Kommunikációs játszmák

Észrevetted, hogy mindenki egy kicsit másképp reagál konfliktushelyzetben? Van, aki meghunyászkodik, mások nekiállnak veszekedni vagy vádaskodni. Mi a céljuk ezzel? És milyen más játszmát játszunk még? Virginia Satir négy kommunikációs stílust írt le, amit megfigyelt családokban. Most ezeket mutatjuk be.