Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

353 db cikk a témában

#normális
2015.02.06.

Ki és mi számít normálisnak?

Gyakran hallani, hogy „te nem vagy normális! Megőrültél!?” De sok nehézséggel küzdő ember is úgy érezheti, hogy nem normális, kilóg a közösségből, nem elfogadható a viselkedése. Mit tekint a pszichológia normálisnak, és mi az, ami abnormálisnak számít?

#csók
2015.01.21.

Hogyan kerüld el a kínos hallgatást randi közben?

Voltál már olyan randin, ahol egymást követték a kínos szünetek, és szinte egy örökkévalóságnak tűnt kivárni a találkozó végét? Ha követed a tanácsainkat, elkerülheted a kínos csendet.

#felnőtt
2015.01.06.

Felnőtt vagyok, miért nem ért meg senki?

Amikor 18 évesek leszünk, hivatalosan felnőtt jogokkal bírunk. Ez azonban nem jár automatikusan azzal, hogy a családban is elismernek és felnőttként kezelnek. Miért van ez? Mitől lesz valakiből érett felnőtt?

#szülő
2014.12.31.

10 fogadalom, amit biztosan be tudsz tartani

Az újévi fogadalmak általában semmi mást nem okoznak, csak bűntudatot – már január negyedikére. Mivel megettél egy rakás sütit, borult a fogyókúrád, ráadásul kétszer kihagytad a tornát is. Ha túl sokat vállalsz, nem tudod betartani őket. Ezért érdemes kis lépésekkel kezdeni, apróbb, de hatékonyabb fogadalmakkal.

#tévé
2014.12.04.

A televízió negatív hatásai

Legyen akármilyen gazdasági helyzetben egy család, szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható a nappaliban egy tévé. Esetleg még egy a hálószobában, a gyerekszobákban vagy konyhában. Az életnek szerves részét képezi így elengedhetetlen, hogy beszéljünk a tévé nézés negatív hatásairól.

#pszichológia
2014.11.24.

Ki volt Sigmund Freud?

Ha valaki meghallja azt, hogy pszichológia vagy pszichológus, már azonnal be is ugrik neki Freud neve. El lehet csípni olyan megjegyzéseket is, mint az, hogy "freudi elszólás volt…" Ki volt Freud? Miért olyan fontos, hogy szinte mindenki hallotta már a nevét?

#osztálytárs
2014.11.09.

Világjáró pszichológus: ismerkedési szokások a világban

Itthon és más, modern társadalmakban, a fiatalokat foglalkoztató szinte legfontosabb téma az ismerkedés. Tetszem-e neki, hogyan szólítsam meg, miről beszélgessünk, és más, hasonló kérdések várnak megválaszolásra.

Hogyan beszélj egy sráccal, és érd el, hogy kedveljen
#csók
2014.10.26.

Hogyan beszélj egy sráccal, és érd el, hogy kedveljen

Szeretnéd tudni, hogy hogyan beszélj úgy egy sráccal, hogy megkedveljen? Sok lánynak okoz fejtörést, hogy egy beszélgetés során miről is társalogjon egy sráccal. Pedig ha azt akarod, hogy megkedveljen, akkor többről van szó, mint egyszerű szavakról.

#randi
2014.10.20.

7 kérdés, ha a szakítást fontolgatod

Egy szakítás a legtöbb esetben a kapcsolat visszafordíthatatlan végét jelenti - ezért is fontos, hogy feltegyél magadnak néhány fontos kérdést, mielőtt szakítasz.

#tanul
2014.10.07.

Tüntesd el a zsúfoltságot az életedből!

Ha tényleg meg akarod szüntetni az életedben a zsúfoltságot, érdemes néhány tanácsot megfogadnod. Könnyen megtanulhatod, hogyan szabadulj meg mindattól a zűrzavartól, ami miatt nem tudod élvezni az életet. Kevesebb tárgy birtokában kevesebb dolgot kell majd megtisztítanod vagy elrendezned, és több pénzed is marad, ha nem veszel olyan dolgokat, amikre nincs is szükséged.

#zaklatás
2014.09.16.

Miért bánnak így velem?

Azért van, mert stresszesek? Mert isznak vagy drogoznak? Mert rossz volt a gyerekkoruk? Mert nem tudják kezelni a dühöt és a féltékenységet? Az alacsony önértékelés miatt? Nehéz megérteni, hogy valaki, akinek törődnie kellene veled, hogy tud fájdalmat okozni neked.

#barát
2014.09.09.

Hogyan szerezz új barátokat?

Ha új városba költöztél vagy új iskolába kerültél, vagy csak új emberekkel szeretnél megismerkedni - mindenképp érdemes elsajátítanod a barátkozás tudományát.

#randi
2014.09.08.

Hogyan tedd túl magad az első szerelmen?

Nemrég szakítottatok az első szerelmeddel, és úgy érzed, mintha a szíved millió darabra hullt volna, és nem érdekel semmi, csak hogy megszabadulj ettől a fájdalomtól? Tudd meg, hogy hogyan lehetsz túl az első szerelmen.