Lélek, párkapcsolat

#Lélek #párkapcsolat

241 db cikk a témában

Tényleg szerelmes vagy?
#szerelem
2023.10.16.

Tényleg szerelmes vagy?

Nagyon gyakori a kérdés: valóban szerelem, amit érzek? A válasz nem egyszerű. Ami számodra szerelemnek tűnik, lehet, hogy nem több a másik iránt érzett vonzalomnál. Igazából mi a szerelem? Miért akarsz épp azzal a valakivel együtt lenni, miért nem valaki mással? Miért ér véget a szerelem? Ezeket a kérdéseket korántsem egyszerű megválaszolni, de mi megpróbálkozunk vele.

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen
#féltékenység
2023.10.14.

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen

Zavar, ha megnézi a barátodat vagy barátnődet a többi ember? Ki nem állhatod, amikor a kedvesed a volt párjáról beszél? Ha a válaszod a fenti kérdésekre igen, akkor nagyon úgy fest, hogy féltékenyben szenvedsz. Hogyan küzdheted le az érzést?

Hová lett az önbizalmam?
#rossz kapcsolat
2023.08.29.

Hová lett az önbizalmam?

A helyes önértékelés megalapozza a mindennapjaidat, hiszen önbizalomhiány esetén nem tudsz kiteljesedni. Megeshet, hogy csak ideiglenesen bomlik meg a lelki egyensúlyod (és vele együtt az önbecsülésed), például ha rosszul bánnak veled. Íme, néhány tipp, ami segíthet, hogy újra rendbe jöjj!

Miért leszünk szerelmesek?
#szerelem
2023.08.24.

Miért leszünk szerelmesek?

Hogy miért dönt két ember egymás mellett, ezt a kutatásokban még mindig nem tudják pontosan megmagyarázni. Az evolúciós biológiát figyelembe véve, mindenekelőtt az új nemzedék érdekében történik, ám a pszichológusok más indítékot látnak emögött.

Mi az érzelmi intelligencia?
#intelligencia
2023.07.19.

Mi az érzelmi intelligencia?

Bizonyára már te is hallottál az értelmi intelligenciáról (IQ), ami valakinek az értelmi képességeit méri. Az értelmi intelligencia azonban az intellektusunknak csak egy részét méri, hiszen rengeteg másféle intelligenciáról beszélhetünk még ezen kívül, például zenei nyelvi, matematikai, logikai vagy szociális intelligenciáról. Illetve létezik még egy igen fontos típusa: az érzelmi intelligencia.

Milyenek a nárcisztikus emberek?
#nárcisztikus személyiségzavar
2023.07.12.

Milyenek a nárcisztikus emberek?

A nárcisztikus személyiségzavar kora gyermekkori sérülés következménye. A rendellenesség hatására a nárcisztikus emberek nagyfokú szégyenérzettel viseltetnek saját maguk iránt.

Gázlángozás – Ezek a figyelmeztető jelek
#gaslighting
2023.07.10.

Gázlángozás – Ezek a figyelmeztető jelek

A gaslighting, vagy magyarul gázlángolás a manipuláció egyik formája, amely gyakran előfordul bántalmazó kapcsolatokban. Ez egy rejtett típusú érzelmi bántalmazás, amelyben a zaklató vagy bántalmazó félrevezeti a másikat, hamis narratívát hozva létre, és megkérdőjelezi a másik ítéleteit és valóságát. Végül a gázlángolás áldozata kezd bizonytalan lenni a világról alkotott felfogásában.

Megcsalók
#tesztoszteron
2023.06.07.

Megcsalók

Miért kockáztatnak a férfiak mindent egy kis kalandért, szexért? A felelős nem más, mint az agyi kémia, az evolúció, és igen, a tesztoszteron!

A párkapcsolatok ellensége: külföld
#párkapcsolat
2023.06.03.

A párkapcsolatok ellensége: külföld

Biztosan elgondolkodott már rajtam kívül más is azon, hogy mit tenne, ha szerelme huzamosabb ideig külföldön tartózkodna. Mihez kezdene a szeretett férfi nélkül, hogyan is „élné túl” távollétét?

Lejárt a kapcsolatod szavatossága?
#szerelem
2023.04.27.

Lejárt a kapcsolatod szavatossága?

Habár sok esetben az Igazinak tűnik, azt gondoljuk sosem ér majd véget, de a valóságban nem minden szerelem tart örökké. Milyen jelek utalhatnak arra, hogy a kapcsolatod már nem működik?

Társfüggő vagy?
#társfüggő
2023.04.21.

Társfüggő vagy?

A társfüggő szót gyakran használják olyan emberekre, akik állandóan párkapcsolatban élnek. De mit is jelent valójában a társfüggő – és tényleg olyan rossz?

18 szakítós szöveg egy gondmentes szakításhoz
#szakítás
2023.03.07.

18 szakítós szöveg egy gondmentes szakításhoz

Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat, amikor szakítunk valakivel. Még nehezebb úgy szakítani, hogy nem bántod meg az illetőt. Mit is kellene mondanod? Próbálj ki ezek közül egyet!

A barátnőd szünetet akar? Itt van 11 ok, vajon miért
#szünet párkapcsolatban
2023.03.05.

A barátnőd szünetet akar? Itt van 11 ok, vajon miért

Szóval, találkozol egy lánnyal, szerelmes leszel, és úgy gondolod, hogy minden a legnagyobb rendben van. Így kezdődik a történet a legtöbb pár esetében. Később mondja a barátnőd, hogy szüksége van egy kis térre. Nem érted, hogy miért érez így? Itt van néhány lehetséges ok, hogy miért akarhat egy kis szünetet.

8 dolog, amit sose mondj el az új pasidnak a múltról
#ex
2022.08.06.

8 dolog, amit sose mondj el az új pasidnak a múltról

Minden új kapcsolatban előbb-utóbb szóba kerül a múlt és természetesen az ex-téma is. Hogy ne bántsd meg az új választottad egoját, íme, néhány tipp az ex-csapda elkerülésére, azaz 8 dolog, amit sose mondj az új pasidnak az exről.