Lélek, zaklatás

#Lélek #zaklatás

78 db cikk a témában

#cyberbullying
2013.03.21.

Állítsuk meg az internetes zaklatást!

Internetes zaklatás avagy cyberbullying - hallottál már róla? Talán akkor vagy a legszerencsésebb, ha még nem. A közelmúltban több kamaszkorú választotta a menekülés visszafordíthatatlan módját. Nem láttak más kiutat szenvedéseik megszüntetésére, mint az öngyilkosságot. Hogy lehet ez? Egy ingyenes konferencia, amely megoldást keres a problémára.

#rossz bánásmód
2012.03.14.

Rosszul bánnak veled?

Nehéz elfogadni, hogy valaki nem bánik veled jól. Lehet, hogy azt gondolod, „nem is olyan rossz a helyzet”, mivel néha kedvesek, és jó velük lenni.

#önvédelem
2012.03.08.

Önvédelem és biztonság nőknek

Figyelj oda a személyed biztonságban tartására, hiszen ahol gyönyörű arc és test lapul, ott a rúzson kívül többnek kell lennie a tarsolyban, ami segíthet visszavágni, ha megtámadnak. A megelőzés a legjobb taktika. Ha a táskád magadhoz szorítod, mint inkább lógatod magad mellett, akkor sokkal kevesebb a valószínűsége, hogy valaki megpróbálja elvenni tőled.

#erőszak
2012.02.11.

Az erőszak ellen a sportban

Az egyesületben, szervezett sportban résztvevő gyermekekre rengeteg veszély leselkedik, így megalázó beavatási szertartások, verés, lelki terror vagy szexuális zaklatás is akár.

#erőszak
2011.11.25.

Erőszak a randi során

Nem ismeretlen dolog, és a hatóságoknál is külön kategóriát képvisel a párkapcsolatban élők között történő erőszak, bántalmazás. Ebbe beletartozik az egyneműek közötti párkapcsolat is, bár az ő esetükben kevés statisztikai adat áll rendelkezésre.

#internet
2011.11.15.

A tinik kivetkőznek magukból a közösségi médiában

A megkérdezettek 88%-a azt állítja, hogy vannak olyanok, akik csak azért lépnek fel a közösségi oldalakra, hogy másokat bántsanak. A fiatalok 15%-a számolt be arról, hogy zaklatták, bántották már őket a neten keresztül.

#mutogatós bácsi
2011.09.11.

A mutogatós bácsi betegsége: az exhibicionizmus

A nyár és a jó idő beálltával egyre több parkban bukkannak fel a "mutogatós bácsik". Ők azok, akik önbizalomhiányukat azzal próbálják ellensúlyozni, hogy péniszüket mutogatják. Perverzek vagy betegek? Mit kell tudni róluk? Mit tehetsz, ha találkozol velük?

#zaklatás
2011.09.10.

Szexuális zaklatás az iskolában

A szexuális zaklatás egyre aggasztóbb mértéket ölt manapság: az iskolások mintegy 80%-a beismeri, hogy volt már áldozata valamilyen formában történő molesztálásnak. Nincs kivétel, bárkit érinthet a zaklatás, családi háttértől, neveltetéstől függetlenül.

#kémkedés
2011.08.28.

Figyelni foglak, avagy a zaklatókról

Az, aki zaklatja a barátját vagy barátnőjét (vagy az exét), általában kisajátító és korlátozó személyiség. A zaklatáshoz tartozik valakinek a követése, üzenetekkel bombázása telefonon vagy online, és az illető szándékos megfélemlítése.

#rendőr
2011.08.02.

Hívjam a rendőrséget?

„Gondolkodtam, hogy hívjam-e a rendőrséget, de félek megtenni. Mit fognak tenni? Ha felhívom őket, azzal csak rontok a dolgokon?” A legtöbb ember ideges lesz attól, ha a rendőrséget kell hívnia. De ha veszélyben vagy, akkor ők meg tudnak védeni!

#bántalmazás
2011.07.28.

Meg tudom változtatni a bántalmazóimat?

„Általában jól kijövünk, de ha ideges lesz, akkor szörnyű dolgokat mond rólam, és lökdös. Mondtam neki, hogy utálom, ha így viselkedik. Bocsánatot kér, de újra és újra megteszi. Mit csináljak, hogy megváltozzon?”

#internet
2011.07.20.

Internetes zaklatás és egészségügyi problémák

A csúfolódás és sértegetés már nem csupán az iskolaudvarokra korlátozódik. A digitális zaklatás, akár telefonon, közösségi oldalakon, vagy e-mailen keresztül történik, egyre gyakoribbá válik a gyerekek és a tinédzserek körében.

#nemi erőszak
2011.07.04.

Brutálisan megerőszakoltak, hogy éljem túl?

„Szia. Nem tudom kinek írok, de szeretnék választ kapni a kérdésemre. 17 éves vagyok és egy 48 éves férfi megerőszakolt. Azóta és akkor is nagyon sokszor próbáltam öngyilkos lenni.”

#zaklatás
2011.05.29.

Menekülési terv

Ha te, vagy valaki a környezetedből tapasztalt már szexuális zaklatást vagy épp olyan párkapcsolatban él, ahol bántalmazzák, akkor el kell gondolkodni egy menekülési terv kidolgozásán.