Mozgás, edzés

#Mozgás #edzés

129 db cikk a témában

#bmi
2011.09.18.

A testtömeg-index „monnyon le”?

A túlsúlyosság megállapításához a jelenleg érvényben lévő gyakorlat szerint egyedül a testtömeg-indexet (BMI) veszik figyelembe. A szakemberek új módszert javasolnak.

#kate middleton
2011.04.29.

Edzés Kate Middleton-módra

Mivel Kate nagy súlyt fektet az aktív életmódra, a diétájával együtt egyszerűen fogyhat, illetve edzheti izmait. Valójában egy tapasztalt „fitness-nyuszi” és naponta legalább egy órát edz, a Clarence-házban felállított berendezések segítségével.

#mozgás
2011.03.30.

Miért hasznos a testedzés?

Valószínűleg már számtalanszor hallottad, hogy az aktív élet jót tesz a szervezetednek, de azt is, hogy segít, hogy jól is érezed magad? A megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás nem csak a testednek jó, hanem a hangulatodat is feldobja.

#erőedzés
2010.09.23.

Erőedzés - Tizenéveseknek is ajánlott?

Az erőedzés a kiegyensúlyozott edzésterv alapvető részét képezi. Ide tartoznak az aerobik gyakorlatok és a nyújtó gyakorlatok. A rendszeres aerobikos gyakorlatok (mint a futás vagy kerékpározás) hatására az izmok hatékonyabban használják föl az oxigént, és erősítik a szívet és a tüdőt. Amikor súlyokkal végzel erőedzést, akkor az izmaiddal dolgozol a többlet kilók ellen (ezt hívják ellenállásnak). Ez erősíti és növeli a test izomtömeg mennyiségét azáltal, hogy keményebben dolgoztatja az izmaidat a szokásosnál.

#focizás
2010.07.08.

Veszélyes a focizás?

Azt már tudjuk, hogy a bokszolók közül sokan szenvednek demenciában (elbutulásban), a fejet ért ismételt ütések miatt. Felmerül a kérdés, hogy a focizás során oly gyakran használt fejelés okoz-e hasonló tüneteket?

#sportolás
2010.06.02.

Testmozgás: keress új kihívásokat!

Az intenzív, rendszeres testmozgás fontos a szervezet számára. Elkezdeni azonban csak körültekintően, bizonyos szabályok betartása mellet szabad ...