Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

Futás ebédidőben
#ebédidő
2023.09.26.

Futás ebédidőben

A legtöbbünk délelőtt tíz óra magasságában van aznapi teljesítőképessége tetőpontján, ám a legkevesebben büszkélkedhetnek azzal, hogy a munkanap kellős közepén testmozgásra adhatják fejüket – hacsak nem profi sportolóként vagy szabadúszóként éri őket a dolgos munkanap.

Jóga, edzés a testnek és a léleknek
#jóga
2023.09.21.

Jóga, edzés a testnek és a léleknek

Külső szemlélőként azt is gondolhatnánk, hogy ez nem igazán mozgás, sokkal inkább lazítás és sok-sok légzés, semmi több. Ám akik rendszeresen űzik ezt a sportágat vagy inkább mozgásformát, sokszor éreznek izomlázat, izomfáradtságot edzés után. Vajon miért lehet?

#asztma
2023.09.18.

Asztmával sportolni?

Tudtad, hogy az iskolai hiányzások egyik leggyakoribb oka az asztmás megbetegedés? A betegek száma évente 18 000-rel nő, s Te is veszélyeztetett vagy, ha nagyvárosban élsz, gyakori légúti megbetegedéseid vannak, passzív dohányzásnak, stressznek vagy kitéve, szüleidnél is kialakult a betegség vagy túlsúlyos vagy. Mit lehet ilyenkor sportolni? Ebben próbálunk segíteni.

Hogyan igyunk sportoláskor?
#ivás
2023.09.17.

Hogyan igyunk sportoláskor?

Már a közepes mértékű kiszáradás is rontja a teljesítményt és gyengíti a szervezet hőszabályzó képességét, ugyanakkor a túlzott folyadékbevitel is kellemetlen lehet sportoláskor, extrém mértékben akár veszélyes is.

10 kalóriaégető szabadtéri sport őszre
#szabadtéri sport
2023.09.13.

10 kalóriaégető szabadtéri sport őszre

Ki szeretné az idejét a zsúfolt konditeremben tölteni, ha odakint jó idő van? Az őszi időszakban még sok esetben kellemes marad az időjárás, de már nem annyira izzasztó, hogy ne legyen kedved sportolni. Gyűjtsd össze a családot, és hívd el a barátaidat is, hogy csatlakozzanak hozzád egy kis zsírégető edzésre a szabadban!

Edzés ugrálókötéllel: gyere formába 24 perc alatt
#edzés
2023.09.07.

Edzés ugrálókötéllel: gyere formába 24 perc alatt

Manapság a retro edzésmódok a divatosak. A kettlebell és a hulla-hopp karika óta úgy néz ki, a régebbi gyakorlatok a trendik. Sajnos sokunkban már nincs meg az a képesség, ami régebben megvolt és szükséges lenne a következő gyakorlatokhoz.

Izomláz: hideg vagy meleg borogatást tegyünk rá?
#sport
2023.09.03.

Izomláz: hideg vagy meleg borogatást tegyünk rá?

Természetesen az izomlázat és az izomsérüléseket sosem tervezzük be előre. Azonban a testmozgás néha mégis testi fájdalmakkal járhat. Mindennél fontosabb, hogy tudd, hogyan kezeld a testedet, hogy minél gyorsabban meggyógyulj.

A derék körül felhalmozódott zsírpárnák eltüntetése
#has
2023.08.30.

A derék körül felhalmozódott zsírpárnák eltüntetése

A has és a derék körül lerakódó zsírfelesleg egyaránt érint fiatalt és idősebbet, férfit és nőt. Tulajdonképpen egy általános társadalmi probléma. Nagyon könnyű elcsábulni a sokféle, gyors és energiabefektetés nélküli fogyást ígérő csodaszernek, ám a hasi zsír eltüntetéséhez ezek nem hatékony megoldások.

Hogyan kell elkezdeni a mozgást?
#mozgás
2023.08.26.

Hogyan kell elkezdeni a mozgást?

Hosszú kihagyás után úgy érzed, hogy ideje elkezdened újra mozogni? Ilyenkor leülsz, és azon gondolkodsz, mi hozza a leggyorsabb eredményt. Ennek következményeként elmész egy nagyon dinamikus aerobik órára, vagy nekiállsz lefutni a maratont, és két-három alkalom után rájössz: ezt mégsem bírod, és ismét abbahagyod az egészet.

Gerincedzés
#gerinc
2023.08.20.

Gerincedzés

Egyre több ember szenved gerincbántalmaktól, ezt többek között a kiegyensúlyozatlan izomzat okozza. A sok ülőmunka sem kedvez gerincünknek. Ne sajnáljunk hát tőle egy kis mozgást!

A testmozgás kreatívabbá tesz
#mozgás
2023.08.16.

A testmozgás kreatívabbá tesz

Készen állsz az ötletbörzére? Szeretnéd felpezsdíteni a kreativitásod? Lehet, hogy csak egy sétányira vagy az életedet megváltoztató ötlettől. No, de hogyan is érdemes kezdeni?

Görkorizz biztonságosan - A felszerelés
#görkori
2023.08.13.

Görkorizz biztonságosan - A felszerelés

Legyél a skate parkban, cikázz a járdán vagy játsszatok kori-hokit, a közös mindezekben egyértelműen a görkori. Ez egy remek sport és nagyon sokan használják edzésre is, hogyha az adott sportnak nincs szezonja, például síelők, vagy jégkorongosok. De ha te csak szórakozás szintjén korizol, oda kell figyelni pár apróságra, hogy elkerüld a komolyabb sérüléseket és, hogy még évekig űzhesd ezt a sportot.

Az ideális edzőcipő kiválasztása
#edzőcipő
2023.08.11.

Az ideális edzőcipő kiválasztása

Szükséged van egy új futócipőre? Lecserélnéd a szétnyűtt edzőcipődet? Eldöntötted, hogy rendszeresen fogsz mozogni, ezért be kell szerezned egy sportcipőt? A nagy áruházak tele vannak több száz különböző márka és modell kínálatával. De melyik a legjobb számodra?

Amikor kóros a sportolás
#sport
2023.08.07.

Amikor kóros a sportolás

A mai világban minden azt sugallja, hogy sikereink záloga a jó megjelenés. Egyre-másra szaporodnak azon felmérések, melyek azt hangoztatják, hogy a jó megjelenés bizonyos előnyöket jelenthet a többiekkel szemben.