Mozgás, sport

#Mozgás #sport

239 db cikk a témában

#edzés
2019.11.24.

Testmozgás egyszerűen, könnyen

Ha tehetnéd, akkor az idő nagy részében inkább a kanapén feküdnél? Vagy túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy mozgásra gondolj? Mint a legtöbb tini, valószínűleg te sem mozogsz eleget.

#bodyart
2019.11.18.

BodyArt, egy különleges edzésforma

A mai világban szinte természetes, hogy egyre céltudatosabban keresünk lehetőséget az ellazulásra, a stressz leépítésére és a nyugalomra. Egyszóval módot arra, hogy a testüket és lelküket harmóniába hozzuk. Milyen módszerek léteznek erre?

#fitt
2019.09.14.

A fittebb diákok jobban teljesítenek

A testmozgás nem csak a túlsúly ellen ajánlott, de egyes kutatások szerint az állóképességi felmérésen jobban teljesítő diákok tanulmányi eredménye is jobb.

#testmozgás
2019.08.30.

Testmozgás: barátokkal jobban esik

Testmozgással számos betegség kialakulásának vehetjük elejét, ám a megelőzés gondolatánál, vagy akár az anyagi ellentételezésnél fontosabb szempont is létezik: a társaság – derült ki abból a német tanulmányból, amely 2500 német állampolgár egészségi állapotát, mindennapi szokásait volt hivatott felderíteni.

#kövérség
2019.04.19.

Az örökölt kövérség lesétálható?

A gyaloglás gátolja a kövérségre hajlamosító géneket - állapították meg amerikai kutatók két nagyszabású amerikai vizsgálat eredményeit összegezve.

#sport
2017.11.10.

A biztonságos sportfelszerelésről

Tudtad, hogy egy rosszul húrozott teniszütő vagy egy elhasznált cipő ugyanolyan veszélyes lehet, mint amerikai focit játszani vállpárna nélkül? A rossz felszerelés a legtöbb sérülés oka.

#sport
2016.10.18.

Mi az a Hot Iron edzés?

Idegenkedsz a fitnesztermek bonyolult gépeitől, nem szereted a hatalmas súlyzókat emelgetni, ráadásul mindent egyedül? A hatása viszont nagyon tetszik, hiszen látványos eredményeket lehet elérni vele, formás, feszes izomzatra, lapos hasra tehetsz szert?

#sérülés
2016.09.06.

Sérülés nélkül az edzőteremben és a pályán

Figyeljünk az edzés előtti bemelegítésre, majd a nyújtásra, valamint a megfelelő öltözék viselésére, illetve a helyes táplálkozásra a sérülések elkerülése érdekében. A fokozatosság elvét kövessük - tanácsolja az általunk megkérdezett személyi edző. Összeszedtük, mely sérülések veszélyeztetik a sportolókat.

#gamer
2016.08.09.

Tévhit, hogy a gamerek nem mozognak eleget

Szemben azzal, amit a társadalom gondol róluk, a számítógépes játékok kedvelői az átlagnál gyakrabban végeznek testmozgást – derül ki a Chio Mozdulj Gamer felméréséből. Míg a magyarok 38 százaléka sportol legalább hetente egyszer, addig a gamerek körében ez az arány magasabb, mint 60%.

#sport
2016.08.05.

A valaha volt 10 legfurább olimpiai sportág

A mai napon kezdetét veszi a XXXI. nyári olimpiai játékok Rio de Janeiroban. Az olimpia lázában égve összegyűjtöttük a 10 legfurább sportágat, amely valaha szerepelt a repertoárban, ám ma már nem találkozhatunk vele. Egyesek meglepődhetnek ezeken a kissé értelmetlennek tűnő tevékenységeken.

#Balázs Panni karatebajnok
2016.08.04.

A kicsi lány, aki a sport sikereiben óriás lett

Balázs Panni második éve osztálytársam a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban. Amikor először megláttam a törékeny, alacsony, de nagyon kedves, és természetes szépséggel megáldott lányt, meg sem fordult a fejemben, hogy tíz éves korától Kyokushin karate élsportoló. A hamarosan 17. születésnapját ünneplő Pannival, a nyári szünidő, tikkasztó hőségében beszélgettünk egy-egy nagy adag jégkása mellett.

#focimeccs
2016.06.24.

Focimeccsek és kalóriák: meglepő tények a mérkőzésekről

Fantasztikus teljesítménnyel csoportelsőként zárt a magyar válogatott a franciaországi Európa-bajnokságon, így tovább izgulhatunk értük Belgium ellen, vasárnap este a nyolcaddöntőben. A meccsek sok év után ismét milliókat ültetnek le a képernyők vagy a szabadtéri kivetítők elé, és ilyenkor bizony jól esik néhány finom falat. Megnéztük, hizlal-e a meccsnézés.