Mozgás, sport

#Mozgás #sport

239 db cikk a témában

Futás ősszel és télen
#fitt
2023.10.22.

Futás ősszel és télen

Az őszi és téli hónapokban nehezebb futni: sötét van és hideg. Amikor hideg van, akkor az izmaid kevésbé hatékonyan tudnak mozogni. Ilyenkor fontos, hogy hosszabb ideig melegíts be és végezz nyújtásokat. Ezeket a gyakorlatokat még házon belül, a melegben végezd el, a bemelegedett izmok segítenek a sérülések elkerülésében.

Reggel vagy este jobb edzeni?
#edzés
2023.10.17.

Reggel vagy este jobb edzeni?

Dicséretes, hogy edzeni szeretnél, a nap bármelyik szakáról is legyen szó. Megjegyezném, hogy rengeteg edzőterem van nyitva 24 órán keresztül, így bármikor mehetsz mozogni.

9 ok, amiért a súlyzó nélküli edzés is szuper
#hobbi
2023.10.07.

9 ok, amiért a súlyzó nélküli edzés is szuper

A fitnesz világában sokan alábecsülik a saját testsúllyal végzett edzést a súlyzós edzésekhez képest – mondván, hogy az csak a sérülésekből való felépüléskor hasznos. Ám sok elismert sportoló és kutató szerint a súlyzó nélküli edzés is igen hasznos, ha helyes a technikád.

5 apró változás az egészségedért
#egészség
2023.09.29.

5 apró változás az egészségedért

A változás nem olyan dolog, ami egy éjszaka alatt történik. Inkább rengeteg elszántság és komoly munka eredménye. Ha elhatároztad, hogy elkezdesz egy egészségesebb, boldogabb életet élni, akkor a legjobb helyen jársz! Tippjeink segítségével mindez egyszerűbb lesz. Kezdj el egészségesebben élni még ma!

Futás ebédidőben
#ebédidő
2023.09.26.

Futás ebédidőben

A legtöbbünk délelőtt tíz óra magasságában van aznapi teljesítőképessége tetőpontján, ám a legkevesebben büszkélkedhetnek azzal, hogy a munkanap kellős közepén testmozgásra adhatják fejüket – hacsak nem profi sportolóként vagy szabadúszóként éri őket a dolgos munkanap.

Jóga, edzés a testnek és a léleknek
#jóga
2023.09.21.

Jóga, edzés a testnek és a léleknek

Külső szemlélőként azt is gondolhatnánk, hogy ez nem igazán mozgás, sokkal inkább lazítás és sok-sok légzés, semmi több. Ám akik rendszeresen űzik ezt a sportágat vagy inkább mozgásformát, sokszor éreznek izomlázat, izomfáradtságot edzés után. Vajon miért lehet?

Hogyan igyunk sportoláskor?
#ivás
2023.09.17.

Hogyan igyunk sportoláskor?

Már a közepes mértékű kiszáradás is rontja a teljesítményt és gyengíti a szervezet hőszabályzó képességét, ugyanakkor a túlzott folyadékbevitel is kellemetlen lehet sportoláskor, extrém mértékben akár veszélyes is.

10 kalóriaégető szabadtéri sport őszre
#szabadtéri sport
2023.09.13.

10 kalóriaégető szabadtéri sport őszre

Ki szeretné az idejét a zsúfolt konditeremben tölteni, ha odakint jó idő van? Az őszi időszakban még sok esetben kellemes marad az időjárás, de már nem annyira izzasztó, hogy ne legyen kedved sportolni. Gyűjtsd össze a családot, és hívd el a barátaidat is, hogy csatlakozzanak hozzád egy kis zsírégető edzésre a szabadban!

Izomláz: hideg vagy meleg borogatást tegyünk rá?
#sport
2023.09.03.

Izomláz: hideg vagy meleg borogatást tegyünk rá?

Természetesen az izomlázat és az izomsérüléseket sosem tervezzük be előre. Azonban a testmozgás néha mégis testi fájdalmakkal járhat. Mindennél fontosabb, hogy tudd, hogyan kezeld a testedet, hogy minél gyorsabban meggyógyulj.

Hogyan kell elkezdeni a mozgást?
#mozgás
2023.08.26.

Hogyan kell elkezdeni a mozgást?

Hosszú kihagyás után úgy érzed, hogy ideje elkezdened újra mozogni? Ilyenkor leülsz, és azon gondolkodsz, mi hozza a leggyorsabb eredményt. Ennek következményeként elmész egy nagyon dinamikus aerobik órára, vagy nekiállsz lefutni a maratont, és két-három alkalom után rájössz: ezt mégsem bírod, és ismét abbahagyod az egészet.

Gerincedzés
#gerinc
2023.08.20.

Gerincedzés

Egyre több ember szenved gerincbántalmaktól, ezt többek között a kiegyensúlyozatlan izomzat okozza. A sok ülőmunka sem kedvez gerincünknek. Ne sajnáljunk hát tőle egy kis mozgást!

A testmozgás kreatívabbá tesz
#mozgás
2023.08.16.

A testmozgás kreatívabbá tesz

Készen állsz az ötletbörzére? Szeretnéd felpezsdíteni a kreativitásod? Lehet, hogy csak egy sétányira vagy az életedet megváltoztató ötlettől. No, de hogyan is érdemes kezdeni?

Görkorizz biztonságosan - A felszerelés
#görkori
2023.08.13.

Görkorizz biztonságosan - A felszerelés

Legyél a skate parkban, cikázz a járdán vagy játsszatok kori-hokit, a közös mindezekben egyértelműen a görkori. Ez egy remek sport és nagyon sokan használják edzésre is, hogyha az adott sportnak nincs szezonja, például síelők, vagy jégkorongosok. De ha te csak szórakozás szintjén korizol, oda kell figyelni pár apróságra, hogy elkerüld a komolyabb sérüléseket és, hogy még évekig űzhesd ezt a sportot.