gombaleves
#Receptek

Gombaleves sonkával cukorbetegeknek, vese- máj- és epebetegeknek

2013.05.24.
1 perces olvasási idő

Sokan talán nem kedvelik, holott igenis tápláló és finom tud lenni a gombaleves sonkával, főleg, hogy cukorbetegek, epéjükkel küzdők, vesebetegek valamint májproblémákkal és epeproblémákkal betegeskedők is nyugodtan fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dkg olaj
  • 2 dkg liszt
  • 2 g fűszerpaprika
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 dl 12%-os tejföl

Hogyan készítsük el?

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megmossuk, 2 fejet félreteszünk, a többit vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet finomra vágjuk. A hagymát felhevített olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a petrezselyemzöld felét. Sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd saját levében fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tűzről lehúzzuk, belekeverjük a fűszerpaprikát és hideg vízzel felöntjük.

Majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, és jól kiforraljuk. Utóízesítjük tejföllel, és tálaláskor finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!