2013.08.06.
1 perces olvasási idő
Íme, egy igazán finom és friss leves receptje, amit lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
- 2-3 db csirke felsőcomb
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 4 db krumpli kockára vágva
- 1 doboz/üveg szeletelt gomba vagy 25 dkg dinsztelt friss szeletelt gomba
- 1/2 citrom
- 1 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só,bors
- 3 e.k. olaj
- 1 csipet pirospaprika
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, beleforgatjuk a húsdarabokat és felengedjük 1 l vízzel. Fűszerezzük, s félkészre főzzük. Beletesszük a krumplit, s lassú tűzön megfőzzük. Hozzáadjuk a gombát, elkeverjük benne a tejfölt, belecsavarjuk egy fél citrom levét és megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Ízesítésnek lehet leveskockát vagy Knorr füstölthús kockát is használni.
A megfőtt húst célszerű tálalás előtt kicsontozni és kockákra vágni.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!