gomba
#Receptek

Tejfölös gombaleves lisztérzékenyeknek

2013.08.06.
1 perces olvasási idő

Íme, egy igazán finom és friss leves receptje, amit lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.

Hozzávalók:

  • 2-3 db csirke felsőcomb
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 4 db krumpli kockára vágva
  • 1 doboz/üveg szeletelt gomba vagy 25 dkg dinsztelt friss szeletelt gomba
  • 1/2 citrom
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só,bors
  • 3 e.k. olaj
  • 1 csipet pirospaprika

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, beleforgatjuk a húsdarabokat és felengedjük 1 l vízzel. Fűszerezzük, s félkészre főzzük. Beletesszük a krumplit, s lassú tűzön megfőzzük. Hozzáadjuk a gombát, elkeverjük benne a tejfölt, belecsavarjuk egy fél citrom levét és megszórjuk vágott petrezselyemmel.

Ízesítésnek lehet leveskockát vagy Knorr füstölthús kockát is használni.
A megfőtt húst célszerű tálalás előtt kicsontozni és kockákra vágni.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!