2009.12.14.
1 perces olvasási idő
Alábbi receptünkkel a húsimádóknak szeretnénk kedveskedni. Pikáns, zöldfűszeres, húsos - kell ennél több? Lisztérzékenyeknek és allergiásoknak is ajánljuk.
Hozzávalók:
- 50 dkg padlizsán
- 80 dkg borjúhús
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dkg kapribogyó
- 6 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál ecet
- őrölt bors
- só
- bazsalikom
- zsálya
- kakukkfű (friss)
- petrezselyem (apróra vágott)
Elkészítése:
- A padlizsánt karikázzuk fel, sózzuk be, és hagyjuk állni legalább fél órát.
- A húst sóval, borssal ízesítsük, és egy tűzálló tálban egyben süssük meg.
- Hagyjuk kihűlni, és vágjuk vékony szeletekre.
- A lemosott padlizsánszeleteket roston, mindkét oldalukon süssük meg.
- A felaprított zöldfűszereket, a kapribogyót és a zúzott fokhagymát keverjük össze az ecettel, az olajjal, kevés sóval és borssal.
- A hússzeleteket a zöldfűszeres keverékkel és a padlizsánnal rétegezzük toronnyá.
Jó étvágyat kívánunk!
Nehézség: könnyű