Örök kedvenc a pizza. Mindenki ismeri, mindenki szereti. Manapság már pár perc alatt könnyedén elkészíthető minimális erőráfordítással is. Íme, egy különleges recept azoknak, akik lisztérzékenyek, de mégsem szeretnének kimaradni a kulináris élvezetekből. Ajánljuk laktóz és tojásérzékenyeknek is!
Nehézség: könnyű |
Hozzávalók:
- 200 g gluténmentes liszt
- 50 g gluténmentes kenyérpor
- 1 csipet bazsalikom
- 2-3 evőkanál olaj
- 15 g élesztő
- kb. 250 ml langyos víz
- só
Elkészítés:
Az összetevőket mixerrel jól összekeverjük, és kiolajozott tepsibe öntjük. A tészta a kenyértésztánál valamivel hígabb legyen! Vizes kanállal elsimítjuk a tetejét, és letakarva fél órát kelesztjük. Villával megszurkáljuk, berakjuk az előmelegített sütőbe, és feltekerjük a hőfokot.
Miután megfelelően elősütöttük, megkenjük a paradicsompürével elkevert ketchuppal, s mindenféle finomsággal megszórjuk. Beborítjuk reszelt sajttal és paradicsomkarikákkal, s készre sütjük. Az utolsó 5 percre tegyük a sütő aljába, hogy alul is ropogósra süljön.
Jó étvágyat kívánunk!