A pizzás csiga jó tízórai, uzsonna és kiváló vendégváró. Ha lisztérzékeny vendéged jön vagy tojásallergiás rokon számára készül a finomság, akkor alábbi receptünk alapján készítsd!
Hozzávalók:
- 250 g (gluténmentes) liszt
- 230 ml langyos víz
- 2 evőkanál olaj
- 15 g friss élesztő
- gluténmentes ketchup
- reszelt sajt
- só
Elkészítés:
Az élesztőt feloldjuk egy kevés langyos (cukros) vízben, és a többi hozzávalóval együtt jól kikeverjük.
A kapott masszát 6 részre osztjuk. Mindegyiket megszórjuk liszttel, és lisztezett felületen kisodorjuk, majd nagyon lazán (úgy, hogy rések legyenek közte) csiga alakúra feltekerjük.
Tepsire rakjuk, tetejüket vizes-olajos ecsettel átkenjük. A csigavonalak közé ketchupot nyomunk, megszórjuk sajttal, és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 35-40 perc).
Még finomabb, ha a tetejére füstölt sajtot szórunk, vagy teszünk rá füstölt szalonnakockákat is.
200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!