pizza
#Receptek

Pizzás csiga lisztérzékenyeknek

2019.02.28.
1 perces olvasási idő

A pizzás csiga jó tízórai, uzsonna és kiváló vendégváró. Ha lisztérzékeny vendéged jön vagy tojásallergiás rokon számára készül a finomság, akkor alábbi receptünk alapján készítsd!

Hozzávalók:

  • 250 g (gluténmentes) liszt
  • 230 ml langyos vízpizzás csiga
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 g friss élesztő
  • gluténmentes ketchup
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt feloldjuk egy kevés langyos (cukros) vízben, és a többi hozzávalóval együtt jól kikeverjük.
A kapott masszát 6 részre osztjuk. Mindegyiket megszórjuk liszttel, és lisztezett felületen kisodorjuk, majd nagyon lazán (úgy, hogy rések legyenek közte) csiga alakúra feltekerjük.
Tepsire rakjuk, tetejüket vizes-olajos ecsettel átkenjük. A csigavonalak közé ketchupot nyomunk, megszórjuk sajttal, és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 35-40 perc).
Még finomabb, ha a tetejére füstölt sajtot szórunk, vagy teszünk rá füstölt szalonnakockákat is.
200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

étrend