2023.09.13.
1 perces olvasási idő
Ki az, aki ne ismerné, ne szeretné? Finom, édes és kellemes délutáni nasi is lehet belőle, de főfogásként is kiválóan alkalmas étek: a palacsinta! Tippeket adunk, hogyan készítsd el, hogy még a laktózérzékeny barátaidat is meg tudd kínálni.
Nehézség: könnyű |
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 3 dl ásványvíz vagy szójatej
- 5 kiskanál cukor
- só
- kevés étolaj
- kb 15 dkg liszt
- ízlés szerint kb. fél reszelt alma
Hogyan készítsük el a palacsintát?
A tojást a sóval és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 1,5 dl vizet, és annyi lisztet, hogy pépes állagú masszát kapjunk.
Miután csomómentesre kevertük a masszát, hozzáadunk még 2 dl vizet és egy pici olajat.
A reszelt alma pikánsabbá teszi a tésztánkat. Körülbelül fél órát hagyjuk pihenni a keveréket, majd pár cseppnyi olajon, teflon serpenyőben kisütjük a palacsintákat, és ízlés szerint megtöltjük őket.
Jó étvágyat kívánunk!