Ha szereted a fehérbort, akkor tetszeni fog ez a recept. Miért ne fogyaszthatnád levesként az asztali bort? Próbáld ki, különleges, kreatív leves, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
- 4 dl fehér bor, lehetőleg Hárslevelű
- 3-4 tojássárgája
- 7 dkg cukor
- őrölt fahéj, szegfűszeg, citromhéj
- 1 evőkanál mazsola
Elkészítés:
A borból pár kanálnyit félreteszünk. A többit 1 dl vízzel feltesszük főni a fűszerekkel és a mazsolával. Egy edényben habverővel vagy robotgéppel kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, hozzáöntjük a félretett hideg bort,
Ha a bor felforrt, óvatosan hozzáöntjük a kikevert tojássárgáját, és folytonos keverés mellett forrpontig hevítjük. A tűzről levéve pár percig keverjük, majd kis tálkákban/csészékben tálaljuk.
Ünnepi asztalra (is) való. Nem terheli meg a gyomrot, befér utána a második fogás is.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!