Szeretnél valami nem mindennapit készíteni a ebédlőasztalra? Készítsd el receptünk alapján a csiburékit, ezt egy orosz tésztakülönlegességet, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
- 50 dkg gluténmentes liszt
- 1 tojás (elhagyható)
- 20 g élesztő
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- tejföl
- olaj
- bors
- só
Elkészítés:
A lisztből, élesztőből és tojásból annyi vízzel, hogy összeálljon, kis cipókat gyúrunk. Letakarva 15-20 percig pihentetjük őket, majd 1-2 mm vastagra kinyújtjuk. Megtöltjük nyers fűszeres darált sertéshússal, melyet reszelt hagymával, sóval, borssal, fokhagymával ízesítünk, és pár kanál tejjel vagy vízzel lazítunk.
A megtöltött korongok szélét vizes ecsettel átkenjük, félbehajtjuk, és derelyevágóval körülvágjuk tenyérnyi nagyságúra. Forró olajban kisütjük. Ha kész, leharapjuk az egyik csücskét, tejfölt csurgatunk bele, és kicsit megsózzuk.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!