2013.10.18.
0 perces olvasási idő
Narancs, fokhagyma és spenót. Elég érdekesen hangzik, nemde? Próbáld ki ezt a különleges ízkombinációt és győződj meg magad róla, hogy tényleg finom. Kísérletező kedvűeken kívül vashiányosoknak is ajánljuk.
Hozzávalók:
- 40 dkg friss spenót
- 2 db nagyobb narancs
- 4-5 szál újhagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- kapor ízlés szerint
Elkészítés:
A spenótot megmossuk, megszárítjuk. Amíg lecsöpög, az újhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát aprítjuk, a narancsot meghámozva, apró darabokra vágjuk, a friss kaprot szintén aprítjuk.
Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon megforgatjuk a hagymákat és a kaprot, beletesszük a spenótot és egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy ne essen annyira össze. A végén sózzuk és rátesszük a narancsdarabkákat. Ízlés szerint szórhatunk rá olasz vagy francia fűszerkeveréket is.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!