recept
#Receptek

Narancsos forró csoki lisztérzékenyeknek

2024.12.05.
1 perces olvasási idő

Téli napokon nincs is jobb egy bögre frissen gőzölgő forró csokinál, legyen szó reggeli ébredezésről, délutáni baráti összejövetelről, vagy meghitt esti pihenésről - különösen, ha megbolondítod egy kis naranccsal is! Kínáld lisztérzékeny barátaidat bátran.

Ha termoszba teszed, még a suliba is vihetsz belőle és megkínálhatod a barátaidat is.

Hozzávalók:Forró csoki

  • 5 dl tej
  • 2,5 dl víz
  • fél narancs
  • 12 dkg (gluténmentes) keserű csokoládé
  • tejszínhab

Elkészítése:

  • A tejet és a vizet egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a narancs vékonyan lehámozott héját.
  • Lassú tűzön felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és 10 percig állni hagyjuk.
  • Kivesszük a tejből a narancs héját, és beletesszük az összetört csokoládét.
  • Állandó kevergetés mellett újra felforraljuk, aztán ismét levesszük a tűzről, és egy kicsit várunk.
  • Még melegen poharakba töltjük, és a tetejét tejszínhabbal és frissen reszelt narancshéjjal díszítjük!

Ha szeretnéd igazán téliessé tenni, ízlés szerint egy kis gyömbérrel vagy fahéjjal is ízesítheted!

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

(KamaszPanasz)