2023.02.17.
1 perces olvasási idő
Téli napokon nincs is jobb egy bögre frissen gőzölgő forró csokinál, legyen szó reggeli ébredezésről, délutáni baráti összejövetelről, vagy meghitt esti pihenésről - különösen, ha megbolondítod egy kis naranccsal is! Kínáld lisztérzékeny barátaidat bátran.
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 2,5 dl víz
- fél narancs
- 12 dkg (gluténmentes) keserű csokoládé
- tejszínhab
Elkészítése:
- A tejet és a vizet egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a narancs vékonyan lehámozott héját.
- Lassú tűzön felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és 10 percig állni hagyjuk.
- Kivesszük a tejből a narancs héját, és beletesszük az összetört csokoládét.
- Állandó kevergetés mellett újra felforraljuk, aztán ismét levesszük a tűzről, és egy kicsit várunk.
- Még melegen poharakba töltjük, és a tetejét tejszínhabbal és frissen reszelt narancshéjjal díszítjük!
Ha szeretnéd igazán téliessé tenni, ízlés szerint egy kis gyömbérrel vagy fahéjjal is ízesítheted!
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!
(KamaszPanasz)