Szeretnéd elkészíteni a híres és mindenki által kedvelt amerikai gofrit, de házilag? Itt a lehetőség! Ízlés szerint fogyasztható lekvárral, tejszínhabbal és pudinggal, a hatás garantált! Nyugodtan kínáld vele lisztérzékeny, gyomorfekélyes, epebeteg, hasnyálmirigy- vagy keringési problémákkal küzdő vendégeidet is!
Hozzávalók:
- 15 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg rizsliszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj / margarin / olaj
- 3 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 db tojás
- 5 dl tej
- só
Elkészítés:
A lisztekhez keverjük a szódabikarbónát. Felverjük a tojásokat, majd a tojáshoz kis adagokban felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a felolvasztott vajat. Beletesszük a keményítőt, és az egészet simára keverjük. (A palacsintatésztánál kicsit hígabb keveréket kell kapnunk.)
Gofrisütőben 4-5 perc alatt megsütjük. Érdemes rácson hűteni pár percig, úgy ropogós marad. Ha kihűlt, lekvárral vagy gluténmentes, kissé hígabbra készített pudinggal fogyasztjuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!