gofri
#Receptek

Gofri kukorica- és rizslisztből, epebetegeknek

2018.04.30.
1 perces olvasási idő

Szeretnéd elkészíteni a híres és mindenki által kedvelt amerikai gofrit, de házilag? Itt a lehetőség! Ízlés szerint fogyasztható lekvárral, tejszínhabbal és pudinggal, a hatás garantált! Nyugodtan kínáld vele lisztérzékeny, gyomorfekélyes, epebeteg, hasnyálmirigy- vagy keringési problémákkal küzdő vendégeidet is!

gofriHozzávalók:

  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg rizsliszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj / margarin / olaj
  • 3 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 3 db tojás
  • 5 dl tej

Elkészítés:

A lisztekhez keverjük a szódabikarbónát. Felverjük a tojásokat, majd a tojáshoz kis adagokban felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a felolvasztott vajat. Beletesszük a keményítőt, és az egészet simára keverjük. (A palacsintatésztánál kicsit hígabb keveréket kell kapnunk.)

Gofrisütőben 4-5 perc alatt megsütjük. Érdemes rácson hűteni pár percig, úgy ropogós marad. Ha kihűlt, lekvárral vagy gluténmentes, kissé hígabbra készített pudinggal fogyasztjuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!