2021.07.10.
0 perces olvasási idő
A neve alapján már csak jó recept lehet! És valóban! A csokis bomba receptünk mindenki számára kiváló desszert lesz, aki kicsit is szereti a hasát! Receptünket lisztérzékenyek számára is tudjuk ajánlani.
Nehézség: közepes |
Hozzávalók:
- 300 gr gliadinmentes kenyér
- 200 gr cukor
- 150 gr margarin
- 100 gr darált dió
- 4 ek. baracklekvár
- 2 ek. kakaópor
- 1 tk. rumaroma
Hogyan készítsük el?
A szárított gliadinmentes kenyeret diódarálón ledaráljuk. Hozzámorzsoljuk a margarint, belekeverjük a cukrot és a lekvárt. A masszát kétfelé vesszük. Az egyik felébe belekeverjük a darált diót, ízesítjük a rumaromával és jól összedolgozzuk. A másik felébe a kakaóport tesszük és ezt is jól összedolgozzuk. A felemás masszából vizes kézzel a fél-fél gombócokat összeillesztjük.
Jó étvágyat kívánunk!