Ha szereted a savanyú ízeket, akkor az alábbi receptünket neked ajánljuk! Bátran fogyasszák keringési problémákkal küzdők lisztérzékenyek, hízni vágyók, gyomorfekélyesek és epebetegek.
Hozzávalók:
- 2 csomag gluténmentes vaníliaízű pudingpor
- 1 kis dobozos tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 1 citrom leve
- 8 tojás
- 9 dl tej
Elkészítés:
Elkészítjük a vaníliakrémet: 2 csomag vaníliaízű pudingporból pudingot főzünk 9 dl tejjel, 6 evőkanál cukorral, és lefedve (hogy ne bőrösödjön meg) hagyjuk egészen langyosra kihűlni. 25 dkg margarint kikeverünk 2 evőkanál porcukorral, majd kanalanként a pudinghoz keverjük. Egy egész citrom levét belenyomunk a kész krémbe, és alaposan elkeverjük.
Az elkészült citromkrémet a tortába töltjük és megkenjük a torta tetejét is vele.
Kicsi dobozos tejszínt kemény habbá verünk 2 evőkanál porcukorral, majd ezzel díszítjük a tortát.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!