2009.06.27.
0 perces olvasási idő
Zöldség minden mennyiségben... Ismét egy remek zöldséges receptet találtunk, amit lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
- 250 g kukoricatészta
- 10 dkg margarin
- 4 evőkanál kukoricaliszt
- 4 dl tej
- 10-20 dkg zöldség ízlés szerint (brokkolival a legfinomabb)
- rozmaring
- só
- sajt
Hogyan készítsük el?
Főzzük puhára a tésztát, majd csepegtessük le. 10 dkg margarint olvasszunk fel lassú lángon, majd adjuk hozzá a kukoricalisztet. Habverővel lassan kevergessük, és adjuk hozzá az előzőleg megmelegített tejet. Rozmaringgal, sóval ízesítsük, és lassú tűzön addig főzzük, míg besűrűsödik. Keverjük hozzá a tésztát és a megpárolt zöldséget, majd öntsük egy jénai tálba. A tetejére reszeljünk sajtot, és 20 percig süssük gázsütőben 3-as fokozaton.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!