Halat szeretnél sütni, de nem tudod hogyan? Hát készítsd mikrohullámú sütőben! Egyszerű, finom és a az ízélmény garantált. Bátran fogyasszák cukorbetegek, laktózérzékenyek, crohnosok, máj- és keringési problémákkal küzdők és azok is, akik allergiások a tojásra.
Hozzávalók:
- 4 tenyérnyi filézett halszelet (ponty, busa, vagy tengeri hal)
- 30 dkg gomba
- 10 dkg sonka
- 10 szem olajbogyó
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 3-4 dkg reszelt ementáli
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 1 citrom leve
- 1 kiskanál mustár
- 1 csokor petrezselyem vagy kapor
- só, őrölt bors
Elkészítés:
A halfiléket citromlével meglocsoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és így, bepácolva állni hagyjuk. Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a sonkát gyufaszál méretûre vágjuk. A vajat tûzálló tálban 750 wattal 2 perc alatt felolvasztjuk, a gombát és a sonkát hozzáadjuk, lefödve 750 wattal 5 percig sütjük. Ezután reszelt sajttal, a zsemlemorzsával és a feldarabolt olajbogyóval megszórjuk, a mustárral, a sóval meg az õrölt borssal ízesítjük.
Egy nagy kivajazott tûzálló tálban egymás mellé fektetjük a halfiléket, a gombás-sonkás-olajbogyós ragut a tetejére halmozzuk, és 750 wattal 10 percig pároljuk. Tálalás előtt 2 percig állni hagyjuk, majd apróra vágott petrezselyemmel, egészen más jellegû lesz, ha kaporral megszórva tálaljuk. Ne felejtsünk el egy-egy citromgerezdet kínálni hozzá.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!