hal
#Receptek

Halfilé dalmát módra cukorbetegeknek

2020.01.06.
1 perces olvasási idő

Halat szeretnél sütni, de nem tudod hogyan? Hát készítsd mikrohullámú sütőben! Egyszerű, finom és a az ízélmény garantált. Bátran fogyasszák cukorbetegek, laktózérzékenyek, crohnosok, máj- és keringési problémákkal küzdők és azok is, akik allergiások a tojásra.

Hozzávalók:

  • 4 tenyérnyi filézett halszelet (ponty, busa, vagy tengeri hal)
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg sonka
  • 10 szem olajbogyó
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 3-4 dkg reszelt ementáli
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 citrom leve
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 csokor petrezselyem vagy kapor
  • só, őrölt bors

Elkészítés:

A halfiléket citromlével meglocsoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és így, bepácolva állni hagyjuk. Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a sonkát gyufaszál méretûre vágjuk. A vajat tûzálló tálban 750 wattal 2 perc alatt felolvasztjuk, a gombát és a sonkát hozzáadjuk, lefödve 750 wattal 5 percig sütjük. Ezután reszelt sajttal, a zsemlemorzsával és a feldarabolt olajbogyóval megszórjuk, a mustárral, a sóval meg az õrölt borssal ízesítjük.

Egy nagy kivajazott tûzálló tálban egymás mellé fektetjük a halfiléket, a gombás-sonkás-olajbogyós ragut a tetejére halmozzuk, és 750 wattal 10 percig pároljuk. Tálalás előtt 2 percig állni hagyjuk, majd apróra vágott petrezselyemmel, egészen más jellegû lesz, ha kaporral megszórva tálaljuk. Ne felejtsünk el egy-egy citromgerezdet kínálni hozzá.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

vitamin