Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#vizsgaidőszak
2020.05.05.

Tini gyermeked ignorálja segítségedet a vizsgaidőszakban?

Tudni akarod, hogyan segíthetsz? A vizsgaidőszak nemcsak a tiniknek nehéz, de azoknak is, akik körülöttük vannak, különösen a szüleiknek. Nem könnyű feladat, hogy kitaláld, mi is a legjobb gyermekednek. Itt van néhány tipp, hogy hogyan is támogathatod gyermekedet életének e nehéz és sorsdöntő időszakában:

#érettségi
2020.05.01.

5 módszer, amivel lenyugtathatod magad az érettségi előtt

Ott ülni az érettségin – nem túl élvezetes. Készülni az érettségire – talán még kevésbé élvezetes. Itt van az öt leggyakoribb stresszt kiváltó tényező az érettségi előtt álló diákoknál, és a megoldás mindegyikre.

#lámpaláz
2020.04.24.

Tippek, hogyan győzd le a lámpalázat

A legtöbb ember retteg, amikor nyilvánosság előtt szerepelnie kell. A tapasztalt végzős diákokat, sőt még a professzorokat sem kíméli a lámpalázas feszültség. Mit lehet tenni ellene?

#képregény
2020.04.21.

Képregénnyel csak nyerhetsz!

A képregények minden korosztályt szórakoztatnak, de amit nem mindenki gondol: segíthetnek kezelni depressziót, poszttraumás stressz-zavart és szorongást is. És ami a hab a tortán: most még értékes ajándékokat is lehet nyerni vele!

#kávé
2020.04.14.

Az agydopping veszélyei

Tiniként neked is időnként kész őrületnek tűnik az életed? Szülői elvárások, barátok, jegyek, tanárok, tesztek, álmok, rémálmok, nevetések, sóhajok, remények, mosolyok… Örökös mókuskerék, melyben minden egyes felelést vagy dolgozatot úgy állítanak be, mint életed legfontosabb, jövőd szempontjából döntő fontosságú eseményt?

#cserediák
2020.03.25.

7 ok, amiért jó cserediáknak lenni

Ha lehetőséged van egy cserediák-programban részt venni, semmiképpen ne hagyd ki! Íme, 7 ok, amiért érdemes részt venni egy ilyen kalandban.

#iskolatáska
2020.02.28.

Könnyíts az iskolatáskán!

A te pakkodban mi van? Könyvek, telefon, ivóvíz, tornacipő, tornaruha, házi feladat, hangszer? Vagy még valami más is? Ne járj görnyedezve egész nap!

#diák
2020.02.25.

Diákok és tanárok harca a középiskolában

A diákok legnagyobb problémája, amikor középiskolába kerülnek az, hogy hogyan feleljenek meg a különböző tanárok elvárásainak. Egyes tanárok komoly stresszt okozhatnak a diákoknak a rossz jegyekkel vagy a teljesíthetetlen elvárásokkal. Foglalkozzunk a kérdéssel néhány gondolat erejéig.

#fejfájás
2020.02.22.

Migrén az iskolapadban

A legtöbb diáknak már bő egy hónapja elkezdődött az iskola, de sokuknak ez egyben a „fejfájás szezon” visszatértét is jelenti. Mi az összefüggés a visszatérő fejfájás és a suli között?

#idegesítő
2020.02.11.

Olyan idegesítő, hogy...

Mindenki tudna válaszolni erre: mi idegesítő a másik nemben? Nos, hosszú kutatások rövid summázata következik most. Ha van saját javaslatod, egészíts ki a felsorolást.

#cél
2020.02.06.

Továbbtanulás: így szűkítsd az egyetemek listáját

Nem könnyű leszűkíteni azoknak az egyetemeknek a listáját, amelyekre jelentkezni akarsz. A szakértők azt tanácsolják, hogy legfeljebb 5-8 egyetemre érdemes jelentkezni, ennél többre általában nincs értelme.

#stréber
2020.01.22.

Stréber vagyok, furcsán érzem magam miatta

Kilencedik osztályos vagyok, és néha megfogalmazhatatlanul furcsa érzéseim vannak. Egész félévben rengeteget tanultam, szinte mindent, amit lehetett. A jegyeim ezért nem olyan rosszak, egy-két négyesem van. Mindezt egy célért tettem: hogy ösztöndíjat kapjak.

#mobil
2020.01.06.

Telefonos etikett

A mobiltelefon az életünk részévé vált, méghozzá nagyon is. Valld be, te sem érzed jól magadat, ha véletlenül otthon hagyod, esetleg még visszafordulni is képes vagy érte. Szóval a mindennapjaidban fontos szerepet tölt be, ezzel így van mindenki. De vajon jól ismerjük a telefonos etikettet, és alkalmazzuk is?

#tanulás
2019.11.29.

Nem csak legenda! Alvás közben is tanulunk

Bármilyen meglepő, az agyad alvás közben is teljes gőzzel dolgozik. A tanulás szempontjából a mélyalvás szakasza tűnik döntő jelentőségűnek – állapította meg egy tanulmány.

#kötelező olvasmány
2019.10.10.

Milyen a jó tanár és a jó diák?

A tanárok is emberek, akiknek vannak jó és rossz napjai. De a jó tanár a problémán felül tud emelkedni, és a diákok érdekeit tekinti a legfontosabbnak. A jó tanár emellett szakmailag hozzáértő, vicces és igazságos.