Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#tanulás
2019.03.08.

6 lépés a könnyebb tanulásért

Hogy tanultál meg bicajozni? Úgy, hogy valaki adott neked néhány jó tanácsot, azután pedig sokat gyakoroltál. Ugyanezzel a módszerrel tudsz tanulni is. Senki sem születik úgy, hogy tudja, hogyan kell elsajátítani az anyagot. Van néhány tanácsunk, amely segíthet tanulni.

#fiatalok
2019.03.04.

Benini fiatalokkal ismertetik meg a digitális történetmesélés eszköztárát

A nyugat-afrikai Benini Köztársaságba is eljut az Erasmus+ társfinanszírozásával megvalósuló Youth in Progress and Partnership for Equality and Exchange (YIPPEE) program, amelyet hazai részről az Anthropolis Egyesület koordinál. Benin és Magyarország mellett Románia, az Egyesült Királyság, és Olaszország egy-egy civil szervezete vesz részt a fiatalok kapacitásépítését elősegítő projektben.

#Dél-Korea
2019.01.02.

Dél-Korea diákszemmel

A mai napig nem hiszem el, hogy Dél-Koreában jártam. A világ másik részén és egy teljesen másik világban. A nyíregyházi Cantemus kórus tagjaként azon szerencsések közé választottak, akik 2 fantasztikus hetet tölthettek el Koreában.

#jó osztályzat
2018.12.30.

Tanulási trükkök, amikkel garantáltan 5-öst kapsz

A vizsgaidőszak már a nyakadon van. A lehető legjobb jegyeket kell szerezned, de fogalmad sincs, hogyan tanulj meg mindent úgy, hogy ne felejtsd el? Mi a legjobb módszer, anélkül, hogy tönkretennéd magad a hajtásban? Íme, néhány tipp, amivel garantáltan 5-öst szerezhetsz!

#menza
2018.10.19.

Korszerűbb a koszt az amerikai iskolában, mint otthon?

Meghökkentő eredménnyel végződött egy amerikai összehasonlító vizsgálat arról, mit esznek a gyerekek otthon, illetve az iskolai menzán. A tanulmány adatait az elhízás kérdéseivel foglalkozó Obesity Society idei orlandói kongresszusán ismertették.

#Plátói szerelem
2018.09.24.

Segítség! Beleszerettem a tanáromba!

A szerelem néha igazán megvicceli az embert, és előfordulhat, hogy valaki olyanba szeretünk bele, aki korban nem illik hozzánk. Mégis mi az elfogadható korkülönbség egy szerelemes párnál?

#iskolatáska
2018.09.02.

Családi harc: mi alapján válasszunk iskolatáskát?

Kinek legyen igaza? A szülőnek, aki a gyerek testfejlődését tartja szem előtt, amikor iskolatáskát választanak a csemetének, vagy a gyermeknek, aki szín, minta és forma alapján hozza meg a döntést. Az ortopéd szakorvos szerint az iskolatáska kialakítása és annak szimmetrikus viselése a legfontosabb, hiszen a gerinc megterhelése hosszabb távon jelentős mozgásszervi panaszokhoz vezethet.

#zaklatás
2018.02.10.

Megrázó film az iskolai zaklatásról

Cikizés, kiközösítés, rosszindulatú pletykálás, veréssel fenyegetés, verbális agresszió - egyre gyakoribb, mindennapossá váló jelenségek az iskolai közösségekben.

#agy
2018.01.29.

A gondolatolvasás nem csak sci-fi?

Nemrégiben angol kutatók eredményes kísérletekről számoltak be a gondolatolvasás kapcsán végzett kísérleteik alapján. Speciális műszerekkel el tudták olvasni a térben testet öltött, agyban megfogalmazódott memóriaképet. Ezek szerint a gondolatolvasás hamarosan már nem csak a mozifilmeken lesz lehetséges...

#matek
2018.01.05.

Matek + rágógumi = jobb jegy?

A rágógumi a tanárokat ugyan az őrületbe kergeti, ám egy új kutatás eredménye szerint javítja a teljesítőképességeket. A cukormentes rágógumi óra alatti, dolgozat- illetve házi feladat írás közbeni rágása jelentősen csökkenti a stresszt, ezáltal növeli a koncentrációs készséget, így a rágózó diákok jobban teljesítenek.

#egyetemisták
2017.10.03.

Nyolc idegesítő dolog, amit egy egyetemistának mondhatsz

Alig pár hét telt el a szorgalmi időszakból, de a nagyi/szomszéd/nagybácsi már most a vizsgaidőszakkal riogat? Vagy ami még idegesítőbb: már elsőéves korotokban a várható diákhitel-tartozásotokkal és a munkaerőpiaci esélyeitek latolgatásával szórakoztat titeket? - olvasható az eduline.hu-n.

#kollégium
2017.09.22.

6 túlélő tipp a kolis élethez

Kollégista lettél? Ez izgalmas év lesz számodra, hiszen folytatod az utad a felnőttek világába: beiratkoztál az egyetemre, hogy diplomát szerezz, munkát találj, és függetlenné válj, hogy meg tudj állni a lábadon anélkül, hogy könyörögni kelljen Anyának és Apának egy kis zsebpénzért. De felmerülhet benned a kérdés: hogyan fogom túlélni egy idegennel egy szobában? Íme, itt van néhány tipp, amivel túlélheted a kollégiumi életet.

#felvételi
2017.09.13.

Egyetem: hogyan küzdd le a honvágyad?

Elköszöntél a szüleidtől, a kutyádtól, a legjobb barátodtól, hogy az életed egy teljesen új szakaszát elkezdhesd. Most rajtad áll, hogy mit kezdesz a szabadságoddal, és milyen életet alakítasz ki magadnak az új környezetben.