Suli, munka

#Suli, munka

610 db cikk a témában

#magyar írók
2016.01.11.

Mikszáth kettős élete

Ismerősen csengenek ezek a nevek: Berzsenyi Dániel, Vörösmarty Mihály, Jókai Mór, Katona József, Kosztolányi Dezső vagy Mikszáth Kálmán? De mit tudunk róluk valójában?

#einstein
2016.01.09.

Einstein agya különleges és zseniális

Einstein agyának számos részén rendkívüli módon barázdált agytekervényeket fedeztek fel a tudósok, melyek magyarázattal szolgálhatnak Einstein zsenialitására.

#Shakespeare
2015.12.30.

Szerelem tegnap és ma: Shakespeare időálló Rómeó és Júliája

Szerelem, szenvedély - több is mint boldogság! Így volt ez 500 évvel ez előtt is, vagy Shakespeare valami olyat tudott, ami ma is aktuális? Valószínűleg az érzelmek jelentősége semmit sem változott az évszázadok alatt, csak annak kifejezés módja alakult át – ahogy illik. A különbség annyi, hogy Shakespeare még „blank verse” -ökben mesél, ma meg már a Facebook-on is chatelünk.

#nyelvtanulás
2015.12.10.

Továbbra is tarol az angol nyelv

Biztosan tartja első helyét az angol. Az Oktatási Hivatal adatai alapján az általános és középiskolás diákok kétharmada angol nyelvet tanul, azaz többen, mint az összes többi nyelvet együttvéve.

#alvás
2015.12.06.

Eleget alszol?

Komoly nehézségek árán tudsz csak reggel felkelni? Tovább tart elaludnod, mint 30 perc? A hétvégén sokkal többet alszol, mint a hétköznapokon?

#iskola
2015.12.02.

Melyik sulit válasszam?

Hány iskolát jelöljünk meg? Melyik iskolát rakjuk az első helyre? Mivel akarsz foglalkozni? Meddig akarsz tanulni? Szeretnél inkább szakmát szerezni? Csupa olyan kérdés, ami a 14 évesek számára éppen aktuális.

#cukorbetegség
2015.11.25.

A cukorbetegség és az iskola

Egy nap valószínűleg 6 vagy több órát töltesz az iskolában. Ha cukorbeteg vagy, valószínűleg nem tudod elkerülni, hogy ez idő alatt megmérd a vércukorszintedet, vagy beadd magadnak az inzulint. Szóval, hogyan fogod ezeket megtenni az iskolában?

#egyetem
2015.11.21.

Mit tegyél, ha külföldön szeretnél tanulni?

Ha éppen a gimnázium utolsó évében jársz, akkor hamarosan el kell kezdened gondolkodnod azon, hogy melyik egyetemen tanulsz tovább. Mit kell tenned, ha külföldi egyetemen töröd a fejed? Cikkünk segít eligazodni.

#sport
2015.11.20.

Online pénzkeresési lehetőségek egyetem vagy fősuli mellett

A hallgatóknak életmentő lehet, ha tudják, hogyan juthatnak pénzhez online. Az órák és a sok tanulnivaló mellett nehéz időt szakítani egy rendes munkára. Ezért is olyan hasznos az internet: segítségével nemcsak pénzt kereshetsz, hanem a karrieredben is segíthet előrejutni. Íme, 7 remek módszer, ami neked is beválthat.

#iskolatáska
2015.11.20.

Hátfájás a táskától?

Sokan nem is gondolnák, de a felnőtteken kívül a gyerekeknél is komoly problémákat okozhat a nem megfelelő táska. Dr. Dobos Márta, ortopéd orvos az ínszalagot, az izmokat érintő lehetséges veszélyekről és a biztonságos táskaviselés szabályairól beszélt.

#felsőoktatási ranglista 2016
2015.11.18.

Ismét a Semmelweis Egyetem vezeti a felsőoktatási intézmények listáját

Az idei felsőoktatási ranglistában a Semmelweis Egyetemet az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem követi a hallgatói és az oktatói kiválóság alapján. - tette közzé az Eduline oktatási portál.

#egyetem
2015.11.06.

Hogyan tanulj az egyetemen?

Talán azt gondoltad, amikor felvettek az egyetemre, hogy tudod, hogyan kell tanulni, és jól teljesíteni az egyetemi órákon. Ezek a kurzusok azonban teljesen más módon folynak, mint amihez a gimiben hozzászokhattál. Ha az első hónapok alatt sem sikerült belerázódnod az egyetemi tanulásba, ne ess kétségbe, mutatunk néhány praktikát.

#tanulási zavar
2015.11.02.

Tanulási zavar: hogyan segíthetsz a társadnak?

Tinédzsernek lenni néha zavaros, hiszen érzékeny, ijesztő időszakon mész keresztül. A kamaszok sokszor bizonytalanok önmagukban és a környezetükben. Fogd ezt a nyugtalanító időszakot, adj hozzá tanulási zavarokat, és máris egy olyan megoldandó problémát teremtettél, amivel akármelyik korosztálynak meggyűlne a baja.

#halogatás
2015.10.21.

Ha nincs kedved semmihez: a halogatás

Elöntenek a teendők, de te rá se tudod magad venni, hogy nekiállj? Inkább a facebookot nézed meg egymás után többször, még akkor is, ha nincs is új bejegyzés? Aztán már el is telt a nap, a hét és te még mindig a kezdeteknél tartasz.